ONE ZNAJO

Skrivnosti žensk, ki vedno doživijo orgazem

Na poti do orgazma je veliko ovir, a nekatere se jim znajo spretno izogniti.
Fotografija: Dolga predigra ustvarja prave razmere za vrhunec. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Dolga predigra ustvarja prave razmere za vrhunec. FOTO: Thinkstock

Veliko žensk med seksom težko doživi orgazem. Razlogi za to so različni: morda niso dovolj sproščene, morda ne poznajo svojega telesa, morda jih je strah povedati, kaj jim v postelji prija. So pa tudi tiste, ki s tem nimajo težav in vedno pridejo do vrhunca. Kje je njihova skrivnost?

Samozadovoljujejo se

Več kot polovica žensk prvi orgazem doživi z masturbacijo. Ta je najboljši način za spoznavanje svojega telesa, odkrivanje dražljajev, ki vodijo do cilja, in načinov stimulacij, ki zagotavljajo vrhunec. Poznavanje teh pa je prvi korak k popolni spolni izkušnji.

Pozornost namenjajo točki G

Seveda pa tudi drugim erogenim conam, med njimi zlasti ščegetavčku. Prav pravilna stimulacija teh jih vsakič znova pripelje do orgazma.

Zavedajo se pomena predigre

Dovolj dolga predigra ustvarja popolne razmere za vrhunec. Kako dolga in kakšna naj bi bila, je odvisno od vsake posameznice, a dejstvo je, da orgazem brez tega skoraj ni mogoč.

Odkrito povedo, kaj si želijo

Tista, ki sebe dobro pozna, ve, kaj ji najbolj ustreza, in tega je ni sram povedati partnerju. Odkrita komunikacija je namreč še ena pot do spolnega vrhunca.

Ne obremenjujejo se s ciljem

Zanje je pomembna pot, ne cilj, zato se ne obremenjujejo z orgazmom, temveč se prepustijo prijetnim občutkom med seksom, zato so sproščene in neobremenjene, kar sta dva od ključnih pogojev za doseganje spolnega vrhunca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije