Šest dejanj, ki po seksu najbolj škodujejo nožnici

V prid zdravja intimnih organov se po spolnem aktu izogibajte določenim početjem.
Fotografija: Po intimnem aktu poskrbite za zdravje intimnih predelov. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Po intimnem aktu poskrbite za zdravje intimnih predelov. FOTO: Thinkstock

Po fenomenalnem seksu, ki je pripomogel k dobremu počutju, poskrbite za zdravje nožnice. Med drugim tako, da se izognite nekaterim, sicer pogostim dejanjem, ki ji škodujejo. Kaj vse je po intimnem dejanju velik ne?

Zadrževanje urina

Mala potreba po spolnem aktu pripomore k zdravju intimnih organov, saj seč izpira potencialno nevarne bakterije, ki med penetracijo zaidejo vanje in lahko povzročijo zoprna vnetja. V resnici je priporočljivo takoj po njem skočiti na stranišče.

Umivanje z mili

Čeprav vas še tako mika, da bi svoji intimi po seksu pričarali svežino, se izogibajte uporabi mil in drugih higienskih pripomočkov, ki rušijo naravno bakterijsko ravnovesje na njej in spremenijo njeno pH-vrednost. Običajna voda je povsem dovolj.

Oblačenje spodnjega perila

Če po seksu odhajate, seveda nimate druge možnosti. A če ostajate v postelji, spite goli in tako svojim intimnim organom omogočite stik z zrakom. Če brez spodnjega perila ne gre, izberite bombažno, saj zračen material zmanjšuje tveganje za vnetja in okužbe.

Praskanje

Če vas koža po odnosu srbi, jo pomirite z vlažno krpo, nikar pa se po njej ne praskajte, kajti s tem bodo na občutljivi polti nastale drobne ranice in neljuba vnetja.

Napačno brisanje

Obstaja pravilo, ki bi ga morali vselej upoštevati: pri brisanju intime naj roka potuje od sprednje proti zadnji strani. S tem boste praktično izničili tveganje, da bi se na vagino prenesle bakterije z anusa in tam povzročile zmedo.

Uporaba vlažnih robčkov

Čeprav so namenjeni prav intimnim predelom, tako kot agresivna mila nimajo na nožnici česa iskati, saj po seksu lahko povzročijo dodatno draženje, rušijo tudi bakterijsko in glivično ravnovesje ter spremenijo pH in povečajo tveganje za okužbe ter vnetja spolovil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije