Sedem ženskih najpogostejših izgovorov za zavračanje seksa

Glavobol še zdaleč ni edini razlog, da ona pogosto v postelji reče ne.
Fotografija: Glavobol je le eden od njenih razlogov za zavračanje seksa. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Glavobol je le eden od njenih razlogov za zavračanje seksa. FOTO: Thinkstock

Seksologinja Tracey Cox se je malo pozabavala s tem, zakaj ženske najpogosteje zavračajo seks in odkrila sedem najpogostejših izgovorov, s katerimi prijazno ali grobo zavrnejo dragega.

Ne počutim se dobro, boli me glava

Legendarni izgovor, ki ga ženske pogosto uporabijo. Dejstvo je, da tedaj, ko nekoga pesti migrena ali zgolj običajen glavobol, seks ni prijeten. Ali je res posredi glavobol ali je ta zgolj priročno opravičilo, je druga zgodba, vsekakor pa se je ta izgovor znašel na prvem mestu.

Preveč dela imam

75 odstotkov parov za pomanjkanje spolnih radosti krivi prenatrpan delavnik. In kot izgovor ga pogosteje navajajo ženske.

Preutrujena sem

Posledica prenatrpanega urnika je utrujenost, ki zvečer odpihne misel na vroči zaključek dneva.

Tako ali tako ne doživim orgazma

Tudi nezadovoljstvo s spolnim življenjem, natančneje nesposobnost doživljanja orgazma, je pri ženskah pogosto razlog za zavračanje seksa. Seveda to ni rešitev težave, a kljub temu se velikokrat zatečejo k temu izgovoru.

Počutim se debelo

Nizka samozavest in nezadovoljstvo s svojim telesom je še en pogost razlog, zaradi katerega njej pač ni do spolnih radosti.

Seks je dolgočasen

Morda tega ne bo povedala naglas, ker noče užaliti dragega, a dolgočasen seks je neredko vzrok za to, da ga ona zavrača.

Preprosto ne ljubi se mi

Temu lahko rečete preutrujenost, preobremenjenost ali lenoba, a ne glede na to, kaj je v ozadju, ne ljubi se mi je še eden, v ženskih očeh pogost razlog, da par zvečer zaspi brez seksa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije