Še en učinek, zaradi katerega boste vzljubili jutranji seks

Vsem pozitivnim učinkom jutranjega seksa se je pridružil še eden, ki vas bo zagotovo prepričal.
Fotografija: Vpliv jutranje akcije na produktivnost je opazen še ves dan. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Vpliv jutranje akcije na produktivnost je opazen še ves dan. FOTO: Thinkstock

Kaj storite najprej, ko se zjutraj zbudite? Umijete zobe, skuhate kavo, pripravite zajtrk?
Vsa ta dejanja so obvezna sestavina jutranje rutine. Kaj pa jutranji seks? Si zanj vzamete čas? Če ste odgovorili z ne, si boste ob naslednjih dognanjih najbrž premislili. Kajti ob tem, da prebuja, telo preplavi z endorfini in krepi povezavo med partnerjema, obstaja še en njegov učinek, ki ga boste nedvomno veseli. Povečuje namreč storilnost. In to še ves dan.

Vpliv na moške in ženske

Omenjeno je dokazalo več raziskav, med njimi tista iz leta 2018, ki je vključevala tisoč prostovoljcev. Ti so odgovarjali na vprašanja o jutranjem seksu in več kot polovica moških (53 odstotkov) je povedala, da po njem lažje in hitreje opravljajo naloge, s katerimi se soočajo na delovnem mestu. Kar pomeni, da so po jutranjem seksu produktivnejši. Enako je povedalo 45 odstotkov v študiji sodelujočih žensk.

Sami ali v dvoje

Skratka, jutranji seks pomaga, da lažje opravljate naloge, da so vaše zamisli boljše, da brez težav sodelujete na napovedanih sestankih in opravljate predstavitve, po njegovi zaslugi ste odpornejši proti stresu, vse to pa v končni fazi vpliva na storilnost in produktivnost.

Nimate partnerja? Nič hudega, podobno na delovno učinkovitost vpliva tudi masturbacija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije