ZAVEZNIKI

S hrano do boljše erekcije

Za boljšo erekcijo ni vseeno, katera živila so pogosto na jedilniku pripadnikov močnejšega spola.
Fotografija: Določena živila pripomorejo do boljše izvedbe v spalnici. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Določena živila pripomorejo do boljše izvedbe v spalnici. FOTO: Thinkstock

Premišljeno izbrana živila ne zagotavljajo le zdravja in lepe postave, temveč lahko pripomorejo tudi k boljšemu seksu. Nekatera namreč pozitivno vplivajo na zdravje krvnih žil, s tem zagotavljajo dober pretok krvi in poskrbijo za boljšo erekcijo. Katera bi zato morala biti pogosto na jedilniku močnejšega spola?

Kava

Moški, ki si vsak dan privoščijo tri skodelice kave, v katerih je od 175 do 370 miligramov kofeina, imajo redkeje težave z erekcijo v primerjavi s tistimi, ki kave ne pijejo, se je izkazalo v raziskavi, v katero je bilo vključeno 3700 moških.

Pojasnilo: kofein na krvne žile vpliva podobno kot nekatera zdravila, ki so namenjena zdravljenju erektilne disfunkcije, s tem pozitivno vpliva na prekrvavitev v moškem spolnem organu in zagotavlja boljšo seksualno izvedbo.

Losos, jajca in mleko

Zakaj? Ker ta živila vsebujejo vitamin D, pomanjkanje katerega vodi v erektilno disfunkcijo. Primerna količina vitamina D prav tako spodbuja nastajanje testosterona v telesu in krepi libido.

Ob tem strokovnjaki pomanjkanje vitamina D povezujejo z manjšo količino dušikovega oksida v organizmu. Gre za spojino, ki pripomore k zdravju krvnih žil in zagotavlja boljšo prekrvavitev telesa. »Če je v organizmu ni dovolj, tudi penis le težko doseže in ohrani stanje, v katerem bi lahko med seksom dobro opravljal svoje naloge,« je pojasnil Larry Lipschutz, predstojnik oddelka za moško reproduktivno medicino na kolidžu Baylor.

Orehi, lešniki, pistacije

Že s 100 grami lupinastih plodov je mogoče izboljšati spolno življenje, kajti ti vsebujejo omega tri maščobe, ki so ključne za zdravje krvnih žil ter zmanjšujejo količino slabega holesterola in zvišujejo raven dobrega.

Sveže sadje

Sadje pozitivno vpliva na spolno zdravje in med drugim manjša tveganje za erektilno disfunkcijo. Če je na jedilniku vsaj trikrat tedensko, se verjetnost zanjo zmanjša do deset odstotkov. Vpliv sadja se še okrepi pri moških, ki se telesni aktivnosti predajajo vsaj dve uri tedensko.

Stročnice, cela žita in olivno olje

Živila, ki imajo v mediteranski prehrani veliko vlogo, skrbijo za zdravje krvnih žil ter s tem za boljše spolno življenje.

Paprike in špinača

Vitamin C je zelo pomemben za kakovostno semensko tekočino, za zdravje ožilja in s tem za kakovostno spolno življenje tako močnejšega kot nežnejšega spola. Ni dvoma, da z njim bogata živila, med katera sodita tudi paprika in špinača, zagotavljajo tudi boljšo izvedbo med rjuhami.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije