TAKO PREPROSTO

Preprosta navada, ki lahko reši intimno zvezo

Potrebujeta samo nekaj minut, da ponovno oživita ljubezen.
Fotografija: Drobna dejanja so tista, ki gradijo trdno intimno vez. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Drobna dejanja so tista, ki gradijo trdno intimno vez. FOTO: Thinkstock

Ko obdobji medenega meseca in začetne zaljubljenosti mineta, razmerje neredko zapade v rutino in partnerja si drug za drugega vzameta vse manj časa. Živita drug mimo drugega, prepad med njim postaja vse globlji, kar lahko na koncu pripelje do bridkega konca.

A tako črn scenarij je mogoče preprečiti. In to na povsem preprost način.

Mikro dejanja z makro učinki

Ameriška psihologinja Belinda Williams razkriva, da za ohranjanje tesne povezave vsak dan potrebujeta samo nekaj, kot jim pravi, mikro trenutkov. Nekaj minutk, ki jih namenita samo drug drugemu. Pri tem nima v mislih romantičnih vikendov ali potovanj. Le vsak dan izkoristita vsako priložnost in si pokažita, da vama je mar. Da se imata rada in da sta drug za drugega najpomembnejši osebi na svetu.

Pozdrav, poljub, objem

»Dovolj je, da se zjutraj resnično iskreno pozdravita, da se, preden odideta od doma, poslovita, da se za dve sekundi kar tako objameta, da si pred spanjem rečeta lahko noč, da si povesta, da se ljubita,« je prepričana psihologinja.  

Če boste premislili še enkrat, si boste priznali, da je njen nasvet več kot smiseln. Kdaj ste mu (ji) zadnjič izpovedali ljubezen? Če se tega ne spomnite, je od tedaj nedvomno preteklo že preveč vode in je skrajni čas, da izrečete tisti besedici, ki ju tako rad sliši vsak.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije