ORGAZMIČNO

Pozabite na točko G, to je del telesa, ki zagotavlja še močnejše orgazme

Na ženskem telesu je del, katerega stimulacija obljublja nepozabne spolne vrhunce.
Fotografija: Zmotno je splošno prepričanje, da je klitoris velik komaj za grahovo zrno. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Zmotno je splošno prepričanje, da je klitoris velik komaj za grahovo zrno. FOTO: Thinkstock

Italijanski znanstveniki so postregli z novico, da ne obstaja posamezen čarobni gumbek, ki naj bi bil zaslužen za neverjetne ženske orgazme. V mislih imajo vsem dobro znano točko G. Tisto, kar ženskam pričara neverjetne orgazme, je po njihovih besedah v resnici veliko večja erogena cona, ki vključuje kar nekaj različnih organov. Omenjeni del telesa imenujejo klitouretrovaginalni kompleks (CUV). Ta vključuje sprednji del vaginalne stene, sečevod, parauretralne žleze in notranji del klitorisa. Stimulacija tega zagotavlja večje užitke, saj spodbudi vaginalne orgazme, ki prežemajo vse telo.

Drugačna stimulacija

»Z ultrazvokom smo dokazali, da stimulacija zunanjega dela klitorisa pospeši krvni pretok zgolj v ščegetavčku. Notranja stimulacija celotnega klitouretrovaginalnega kompleksa pa krvni pretok spodbudi na celotnem omenjenem področju, kar se kaže z močnejšimi odzivi na spolne dražljaje,« je za Men's Health povedal Emmanuel Jannini, profesor na univerzi Tor Vergata iz Rima. »Namesto, da pozornost namenjate zgolj eni mali točki, se osredotočite na sprednji del vaginalne stene. Pri penetraciji od zadaj, denimo v položaju po pasje, je stimulacija tega dela najlažja, čeprav se ženske glede tega med seboj razlikujejo. Pomaga tudi uporaba prstov, in sicer tako, da je dlan med stimulacijo obrnjena navzgor.«.

Drugo mnenje

»Klitoris je samo majhna točka na vrhu ledene gore,« se z italijanskimi kolegi strinjata norveški znanstvenici Nina Brochmann in Ellen Støkken Dahl. »Obstajajo teorije, da G-točka sploh ni ločen organ, temveč je samo del na notranjem predelu ščegetavčka, ki se stimulira med seksom. Zmotno je splošno prepričanje, da je klitoris velik komaj za grahovo zrno. Tisto, kar je vidno, je le majhen del večje strukture, ki je skrita v telesu in bi ji med spolnim odnosom nedvomno morali posvečati pozornost.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije