OBJETI ALI NE?

Povej mi, kako spiš, povem ti, kako se ljubiš

Položaj v spanju marsikaj pove o partnerskem odnosu. Spite objeti ali si kažete hrbet?
Fotografija: Vam partner krade odejo? FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Vam partner krade odejo? FOTO: Guliver/Getty Images

Položaj, v katerem spite, lahko o partnerskem odnosu pove več, kot ste si mislili, pravzaprav je eden izmed načinov, kako prepoznati njegovo trdnost in kakovost.

1. Partnerja si kažeta hrbet

Razlag, kaj pomeni položaj, v katerem si partnerja kažeta hrbet, je več. Ena pravi, da so takšni pari nadvse samozavestni in prepričani o svojem odnosu, skupaj se počutijo varno. Tako spi več kot tretjina parov. Če si partnerja kažeta hrbet, vendar se dotikata, partnerja nimata posebne potrebe po izkazovanju pozornosti, puščata si svobodo, vendar si globoko zaupata in pripadata. Tako spi nekaj več kot 20 odstotkov parov. Povsem nekaj drugega pa je, če sta partnerja vedno spala objeta, nenadoma pa si kažeta hrbet, saj gre takrat najverjetneje za prevaro in je zaupanje izgubljeno.

2. Prepletene dlani ali noge

Partnerja sta globoko povezana in si to ves čas tudi izkazujeta, potreba po pozornosti je povečana, takšni pari pogosto zelo slabo spijo, kadar eden izmed partnerjev ni prisoten, čeprav so v vsakdanjem življenju zelo samostojne osebnosti. Prav tako je med temi pari poudarjena komunikacija, ki nikdar zares ne zamre.

3. V žlički

Pare, ki spijo v žlički, največkrat še vedno veže začetna strast in imajo močno potrebo po fizični bližini. Pogosto uskladijo celo dihanje in prespijo noč, ne da bi zjutraj jamrali zaradi občutka zaležanosti. Celo ko jih mine začetna zaljubljenost, se takšni pari še vedno pogosto stisnejo v žlički.

4. Z glavo na rami

To je najbolj redek položaj, v katerem partnerji spijo, in sicer tako, da glava enega počiva na ramenu drugega, ker jim zlahka zaspi roka, ne morejo se premikati, počutijo se neudobno ... Takšnih parov je manj kot 10 odstotkov, so pa zelo požrtvovalni in bi drug za drugega naredili vse.

5. Ko je postelja premajhna

Ni malo parov, pri katerih je eden izmed partnerjev neobziren do drugega ali zasede celo posteljo, krade odejo ali celo vzglavnik, morda ima katere druge spalne navade, ki ubijajo idilo v spalnici. Nobeno presenečenje ni, da takšni pari drug z drugim podobno ravnajo tudi v resničnosti in da partnerja nista enakovredna. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije