SEKS

Pet znakov, ki kažejo na krizo v spolnosti

Če za seks vedno zmanjka časa, se od partnerja odtujujemo. Brez skupnih interesov ugaša tudi strast.
Fotografija: Če niste zadovoljni s partnerjem med rjuhami, se najprej iskreno vprašajte, zakaj je tako. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Odpri galerijo
Če niste zadovoljni s partnerjem med rjuhami, se najprej iskreno vprašajte, zakaj je tako. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Včasih se v odnos in nato še v spolne odnose prikrade kriza, ne da bi jo sploh opazili, čeprav daje očitne znake. Preverite, koliko jih je v vašem odnosu.

Seks postaja vedno bolj redek

Živimo v času, ko se vsi utapljamo v svojih obveznostih, vsak hiti po opravkih in hitro se zgodi, da za seks zmanjka časa, priložnosti in konec koncev tudi veselja. Nenadoma so pri roki izgovori, zakaj ne seksamo, dokler to ne postane realnost in je seksa vedno manj ali celo nič. Fizično smo vedno bolj odtujeni od partnerja in on od nas.

Pomanjkanje dotikov

Dotiki so pomemben vidik odnosa, ki je pogosto zapostavljen, čeprav veliko pripomorejo k harmoniji in večji povezanosti med partnerjema. Če se prenehamo partnerja dotikati, telo proizvaja manj spolnih hormonov, zaradi katerih se vzburimo, zato usahne tudi želja po seksu. Dlje ko to traja, manjša je. Izkoristite dragocene trenutke, ko se lahko partnerja dotaknete, pa čeprav mimobežno.

Različni interesi in različna družba

Če imata partnerja popolnoma različne interese in če imata vsak svojo družbo, s katero preživita vsaj nekaj časa, je gotovo, da se bo strast med njima začela postopoma ohlajati. Partner ni samo nekdo, s katerim si delimo posteljo in mizo, ampak je več, je prijatelj, in kot beseda pove, je partner tisti, s katerim naj bi delili vse. Ko ugasne strast, je malo verjetnosti, da bi spolnost še naprej cvetela.

Nezadovoljstvo s partnerjem

Če niste zadovoljni s partnerjem med rjuhami, se najprej iskreno vprašajte, zakaj je tako. Kajti običajno ne gre za to, da partner ni bil sveže obrit po intimnih delih telesa ali da se mu spahuje po kranjski, temveč gre za nekaj več, kar veste samo vi. Morda ste nezadovoljni v tem odnosu s samimi sabo, kar samo še enkrat pomeni, da partner ni vsega kriv, zagotovo pa je čas, da to počasi razdelate in se o tem pogovorite.

Ko je seks orožje

V trenutku, ko začne eden od partnerjev seks uporabljati kot orožje proti drugemu, da bi ga prizadel ali se mu maščeval, je to že začetek krize v spolnosti, ki lahko pri nekaterih traja vse življenje kot uničujoč pingpong. Saj je seks po prepiru včasih res najboljši seks, vendar ni treba, da to postane stalnica v odnosu ali orožje za reševanje osebnih zamer. Spolnost naj bi bila zapik, kamor se dva umakneta in uživata, ne pa pikanje drug drugega. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije