PREVIDNO Z BESEDAMI

Pet stvari, ki partnerja v hipu naredijo ljubosumnega

Ne smejte se šalam drugih in partnerja ne primerjajte z bivšimi. Naduram se raje izogibajte.
Fotografija: Vsakdo kdaj potrebuje trenutek, ko si mora oddahniti od partnerja.
Odpri galerijo
Vsakdo kdaj potrebuje trenutek, ko si mora oddahniti od partnerja.

Vsi ljudje imajo šibke točke, pozna jih tudi njihov partner in se kdaj sprehaja po njih. Včasih namerno, drugič spet ne, ampak cilj, kako narediti partnerja ljubosumnega, je običajno hitro dosežen, tudi če ne gre za spogledovanje.

1. Smejanje šalam drugih

Če kdo pove kaj smešnega, je najbolj pričakovana stvar, da se zasmejete, kolikor se hočete, in temu se ne da ugovarjati. Hkrati pa je to ena najkrajših poti, kako narediti partnerja hudo ljubosumnega. Če vi razen šale niste opazili nič posebnega na človeku, ste lahko prepričani, da ga je vaš partner že skeniral.

2. Oboževanje zvezdnikov

Čeprav so daleč in čeprav ni velike verjetnosti, da boste kdaj katerega toliko spoznali, da bi vas celo opazil, je vsako romantično vzdihovanje o zvezdnikih lahko odličen razlog, da se s partnerjem sprete zaradi ljubosumja. Kdo bo pa poslušal, kako je nekdo drug najlepši na svetu?

3. Nenehno omenjanje določene osebe

Pozabite na nadure. FOTOGRAFIJI: GULIVER/GETTY IMAGES
Pozabite na nadure. FOTOGRAFIJI: GULIVER/GETTY IMAGES
Ko eden izmed partnerjev nenehno omenja določeno osebo, je jasno, da ima v njegovem življenju vsaj ta trenutek pomembno vlogo, zato preverja (z ljubosumnimi izpadi), kako zelo pomembna je ta vloga. Kjer je dim, je tudi ogenj, pravijo.

4. Uživanje v času, ki ga ne preživita skupaj

Vsakdo kdaj potrebuje trenutek, ko si mora oddahniti od partnerja, in skoraj vsakdo uživa v tem, saj ima takrat priložnost, da se posveti sebi in svojim prijateljem, če želi. Če pa pred partnerjem poudarjate, kako zelo uživate brez njega in kako ga takrat sploh ne pogrešate, ste lahko skoraj prepričani, da bo postal ljubosumen in sumničav.

5. Primerjanje z bivšimi

Primerjanje partnerja z bivšimi že samo po sebi ni spodobno, naravnost mučno pa je, kadar so bivši v teh primerjavah skoraj vedno boljši. To ne samo da dela človeka ljubosumnega, ampak ga tudi prizadene in žali, zato je to vedenje, ki v partnerstvu res ne bi smelo biti prisotno.

6. Nadure

Vsak partner je ljubosumen na nadure, saj to je vendar jasno, mar ne?

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije