SOLZE PO SEKSU

Pet stvari, ki jih morda niste vedeli o seksu

Nekaterim ljudem gre po seksu, tudi če je bil vrhunski, kar na jok. Z glasom se da manipulirati.
Fotografija: Ženske potrebujejo več časa, da se sprostijo. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Ženske potrebujejo več časa, da se sprostijo. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Ne glede na to, koliko ste stari, se o spolnosti in spolnem življenju vedno lahko naučite kaj novega in spoznate kaj zanimivega, celo koristnega.

Moške vzburja nizek ženski glas

Z glasom se da manipulirati, kar dobro vejo tudi ženske, ki to znajo izkoriščati, nalašč ali ne. Ko moški zasliši globok ženski glas, ki zraven deluje še nekoliko zadihano, dobi sporočilo, da je ženski všeč in da ima pri njej možnosti, da jo zapelje.

Žalost po seksu

Nekaterim ljudem gre po seksu, tudi če je bil res dober, kar na jok ali so kako drugače potrti, kar se imenuje postkoitalna disforija (PCD) in je nekaj povsem običajnega, lahko pa se zgodi tudi po masturbaciji. Zakaj se to dogaja, še ni povsem raziskano, domnevajo pa, da je to stanje povezano s hormoni.

Najbolj seksi sta Beyonce in Brad Pitt

Ko beseda nanese na samozadovoljevanje, je Brad Pitt moški, po katerem največkrat vzdihujejo ženske, medtem ko to počnejo, pri ženskah pa vodi Beyonce. To je pokazala raziskava tovarne Tenga, ki proizvaja erotične igračke, za njima pa se zvrstijo še drugi zvezdniki in zvezdnice: Jennifer Lawrence, Kim Kardashian, Taylor Swift in Kylie Jenner, pri moških pa Johnny Depp, Chris Hemsworth in Chris Pratt ter Tom Cruise.
Strokovnjaki trdijo, da ženski orgazem traja 20 sekund, moški pa samo šest.
Strokovnjaki trdijo, da ženski orgazem traja 20 sekund, moški pa samo šest.

Ženski orgazem traja trikrat dlje kot moški

Strokovnjaki trdijo, da ženski orgazem traja 20 sekund, moški pa samo šest, poleg tega jih ženska lahko doživi več hkrati, moški pa ne. Res pa je tudi, da ženske potrebujejo več časa, da se sprostijo in lahko doživijo dober orgazem, zato sta zanje predigra in oralni seks tako pomembna – ženska za orgazem v povprečju potrebuje od 10 do 20 minut, moški pa le tri do sedem minut.

Orgazem tudi v snu

Orgazem lahko doživite tudi v snu, kar je običajno znano za moške in njihove mokre sanje, a tudi ženske ga lahko doživijo, in to precej intenzivno. Razlog naj bi se skrival v tem, da so med spanjem bolj sproščene kot v budnem stanju, zato telo reagira po svoje in postreže z orgazmom, čeprav ni fizične stimulacije. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije