EROS

Pet spolnih navad srečnih parov

Objavljeno 18. november 2018 21.00 | Posodobljeno 18. november 2018 22.25 | Piše: K. G.

Takšni pari ne stremijo k popolnim okoliščinam, v katerih bi seksali. Zdrav odnos potrebuje urejeno spolno življenje.

Za seks se je vredno potruditi.
So pari, ki jih tudi po dolgih letih skupnega življenja ne mine poželenje do partnerja in imajo zato še vedno zelo živahno spolnost. Kaj počnejo, da se ne naveličajo drug drugega, v čem je njihova skrivnost?

1. Nihče ni popoln

Težko je biti ves čas do popolnosti urejen in ujeti pravi trenutek za seks, sploh če so prisotne poslovne in družinske obveznosti, razen če ste dober čarovnik. S popolnostjo se ni treba obremenjevati, ampak je treba izkoristiti trenutek tukaj in zdaj. In tudi ni nujno, da je seks vedno popoln, a tako slab, da ga ne bi ponovili, ni nikoli.

. Ščepec egoizma

Lepo je prisluhniti partnerju in upoštevati njegove erotične želje, a treba je poskrbeti tudi za svoje in jih glasno izražati. Včasih je že trenutek sam po sebi dovolj intimen, da lahko začnete napeljevati na to temo, včasih pa se partnerja razumeta brez velikih besed, da se potešita. Včasih je na vrsti eden, drugič drugi, da se le strinjata.

3. Igrivost

Vsak dotik ali poljub še ne vodi nujno v seks, ampak je lahko le izraz pozornosti, včasih pa se partnerja le crkljata drug ob drugem in uživata brez pretiranega erotičnega pridiha. Če se znata skupaj še nasmejati, sta po mnenju strokovnjakov na dobri poti, da njuna strast ne bo ugasnila.

4. Brez čakanja

Pari z zdravim seksualnim življenjem ne stremijo k popolnim okoliščinam, v katerih bi seksali, ampak praktično za to izkoristijo trenutek, ki ga imajo na voljo, ne glede na stres in obveznosti, ter enkrat bolj, drugič manj uživajo. Takšno početje je lahko zelo adrenalinsko in nepredvidljivo, kar pomeni, da lahko dolgo ohranja erotični naboj med partnerjema.

5. Zaupanje

Med uglašenimi pari vlada zaupanje, ki so ga zgradili z leti, in tudi zato so bolj sproščeni drug z drugim, bolje komunicirajo in se manj pričkajo.

6. Vedno je vredno

Ni pomembno toliko, kakšen je bil seks, vsaj ne vedno, ampak gre za stik s partnerjem, za komunikacijo in odnos. Zdrav odnos potrebuje urejeno spolno življenje, zato se je za seks vedno vredno potruditi. 
Deli s prijatelji