Pet najpogosteje zamolčanih dejstev o seksu

Obstajajo resnice o spolnem življenju, o katerih se redko govori.
Fotografija: Prvi spolni odnos praviloma ne izpolni pričakovanj. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Prvi spolni odnos praviloma ne izpolni pričakovanj. FOTO: Thinkstock

Čeprav so večini dobro znane, o nekaterih s seksom povezanih dejstvih le redko govorimo. Katera so največkrat zamolčana?

Prvi spolni odnos praviloma ni najboljši

Prvič sta drug ob drugem gola in niti ne sanja se vama, kaj lahko pričakujeta. Bo dober? Bom dobra jaz? Bova razočarana? Kako naj vem, kaj ji (mu) je všeč. Ta in nešteta druga vprašanja onemogočajo, da bi se partnerja povsem sprostila, končni rezultat pa zato praviloma ni najboljši. A brez skrbi. Bolje ko se bosta poznala, bolj bosta drug ob drugem sproščena in boljši bo seks.

Predigra je pomembna

Ne verjemite tistim, ki trdijo, da ni. Seveda tudi seks na hitro včasih pride prav, a največkrat misli in telo potrebujejo pripravo ter ogrevanje, s čimer se ustvarijo razmere za dobro spolno izkušnjo. V časopisu Journal of Sex Research so objavili rezultate raziskave, v kateri so ženske navedle, da naj bi predigra trajala 11 do 13 minut, spolni odnos pa 14 do 16 minut. Kar pomeni: celotna dolžina seksa naj bi bila 25 do 30 minut.

Za negativne komentarje o telesu ni opravičila

Vsako telo je lepo, posebno, nobeno pa ni popolno. To bi moral tudi zaradi svoje samozavesti upoštevati vsakdo in se vzdržati vseh negativnih pripomb glede telesa partnerja. Te v nobenem primeru niso sprejemljive in zanje ni opravičila.

Seks je včasih smešen

Med njim telo sprošča neobičajne zvoke, na obrazu se rišejo nenavadne poteze, včasih pride do takšnih ali drugačnih nesreč. A ne glede na vse je predvsem zabaven, zato se ob zadregah samo nasmejte in naj vam ne vzamejo volje po nadaljevanju.

Če boste molčali, ne boste deležni najboljšega

Če ne boste povedali, kaj si želite, tega ne boste dobili, zlasti če vam intimni akt ne prinaša pričakovanega zadovoljstva. Odprta komunikacija o spolnih željah, potrebah in pričakovanjih tlakuje pot do dobre spolnosti, zato z besedo na dan. Poslušajte in upoštevajte drugo stran. Konec koncev je pomembno, da uživata oba.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije