(NE)RESNICE

Pet dejstev o moški spolnosti

Obstajajo z moško spolnostjo povezani miti, ki so daleč od resnice.
Fotografija: Ni res, da moški varajo pogosteje od žensk. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Ni res, da moški varajo pogosteje od žensk. FOTO: Thinkstock

Moški in ženske se razlikujejo v mnogih pogledih, tudi ko gre za spolno življenje. Kaj pa o seksualnem življenju moških drži in kaj ne?

Moški imajo najraje jutranji seks

S fizičnega vidika je zadeva jasna: zjutraj so naspani, količina testosterona je v njihovem telesu velika, zato je spolna moč tedaj na višku. Prav tako so telesni vonji zjutraj najintenzivnejši in feromoni znatno vplivajo na spolno slo. Tu je še pregovorna jutranja erekcija, vse skupaj tvori odlične pogoje za izjemen seks. Vsaj če bi vprašali pripadnike močnejšega spola, ki so znatno bolj naklonjeni tej vrsti bujenja kot njihove boljše polovice. One bi raje počakale na večer.

Tudi moški igrajo orgazem

Igranje orgazma je običajno v domeni žensk. Zakaj to počnejo? Da ne bi razočarale partnerja, da bi se seks hitro končal in še bi lahko naštevali. A ne le one, igrajo tudi oni. Vsaj če gre verjeti kanadski študiji, ki je ugotovila, da vsak četrti pripadnik močnejšega spola včasih uporabi svoje igralske sposobnosti. Zakaj? Ker je utrujen in ve, da orgazma ne bo, ker je v stresu, ki mu stoji na poti do cilja ter ker ne želi, da bi njegova draga videla, da tudi njemu vrhunec ni čisto vsakič dosegljiv.

Velikost nosa in velikost ponosa

Ste že slišali kdaj namig, da velikost nosa nakazuje na velikost njegovega premoženja v hlačah? To je daleč od resnice. Tako kot tudi, da je bogastvo mogoče predvideti na podlagi njegovih rok ali stopal. Nobena znanstvena študija teh ljudskih resnic ni potrdila, zato gre za čisto običajne mite.

Moški govorijo o seksu

V resnici to ne drži. Drži pa, da večkrat, namesto da bi priznali morebitne pomanjkljivosti, strahove in s spolnostjo povezane bojazni, razpredajo o svojih kvalitetah in jih povzdigujejo v nebo, kar ni vedno najboljše. Konec koncev je težave mogoče reševati le s priznavanjem teh in z odkritim pogovorom na pravem mestu ter ob pravem času.

Čez plot ne skačejo pogosteje od žensk

Dejstvo je, da večina verjame, da moški varajo pogosteje od žensk, a kot trdijo strokovnjaki, to ni res. Razlika med odstotkom žensk in moških, ki so partnerju nataknili rogove, je zanemarljiva. Res pa je, da moški pogosteje zunaj zakona iščejo spolno potešitev in so bolj naklonjeni seksu za eno noč, medtem ko one poskušajo zunaj zveze dobiti pozornost, ki jo pogrešajo v odnosu, kar je zlasti značilno za ženske iz generacije milenijcev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije