NOVOSTI

Osem stvari, ki uničujejo spolni užitek

Objavljeno 10. julij 2018 20.56 | Posodobljeno 10. julij 2018 20.56 | Piše: K. G.
Ne obremenjujte se preveč glede videza in nikdar ne hlinite užitka. Če ste v zvezi že dolgo, se ne bojte novosti.
Užitka vam ni treba nikoli hliniti. FOTO: Getty Images
Seks se zgodi že pred skokom med rjuhe, zato je lepo, če so stvari popolne, a ni vedno tako. Preberite, česa ne smete početi, da si ne bi pokvarili užitka.

1. Nenehno preverjanje videza

Ženske so s tem veliko bolj obremenjene kot moški, skrbi jih kup stvari, od prevelikega trebuha do odluščenega laka na nožnem palcu, a dejstvo je, da med seksom večina ljudi teh majhnih napak, ki jih opazimo sami, ne vidi, zato ni vredno izgubljati živcev, pomembno pa je, da ste čisti in negovani.

2. Ste za oralo, druga stran pa ne

Oba bi morala biti z veseljem pripravljena zadovoljiti drug drugega, tudi ko gre za oralni seks. Če se druga stran temu izmika, verjetno tudi vi tega ne boste počeli z navdušenjem. Pogovor je obvezen!

3. Spolne bolezni

Če s partnerjem niste v resni zvezi, je povsem normalno, da se pogovorite o spolnem življenju, ki sta ga imela prej, sploh če sta bila razigrana. Testiranje za spolno prenosljive boleznih bi pomirilo oba, če pa tega ni, uporabljajte kondom.

4. Ignoriranje bolečine

Vaš partner ne more vedno vedeti, kaj vam povzroča bolečino, lahko pa ga na to opozorite, razen če imata drugačen dogovor in vama je bolečina v užitek.

5. Hlinjenje užitka

Tako ženske kot moški se znajo pretvarjati, da jim je nekaj pri seksu všeč, pa čeprav jim ne bi bilo treba. Včasih je sicer partnerju nekaj bolj všeč kot vam in obratno, ampak načeloma bi morala oba partnerja uživati enakovredno.

6. Neizražanje želja

Je nadaljevanje tega, da hlinite užitek. S kom drugim pa lahko izpolnite svoje spolne fantazije, če ne s partnerjem? Če z njim ne morete delite najglobljih želja, ne samo v spolnosti, v odnosu ne boste srečni.

7. Odpor do novosti

Če ste dolgo v razmerju, partnerja poznate kot lastni žep, prav tako svoje in njegove potrebe, zato vam med rjuhami lahko postane dolgčas. Odprite se novemu, izpovejte si svoje fantazije, oborožite se z erotičnimi igračkami in premikajte meje svojega spolnega življenja.
Deli s prijatelji