Osem izjav, ki dokazujejo, da je vaš moški nasilnež

Razmerje z nasilnežem in manipulantom je vse prej kot lepo, zato je te lastnosti dobro čim prej prepoznati.
Fotografija: Nasilneža izdajajo dejanja in tudi besede. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Nasilneža izdajajo dejanja in tudi besede. FOTO: Thinkstock

Lahko mu rečete nasilnež, tiran ali manipulant. Ne glede na to, kakšen naziv bi zanj izbrali, razmerje z nekom, ki za vsako ceno uveljavlja svojo voljo ter si podreja partnerico, je vse prej kot prijetno. Koristno ga je zato čim prej prepoznati in končati skupno pot. Katere pa so izjave, ki dokazujejo, da je nekdo nasilnež?

»Niso mi všeč tvoji prijatelji, družina«

Nasilnež se pogosto trudi, da bi svojo izvoljenko ločil od ljudi, ki so ji blizu, jim zaupa in jih ima rada, zato o njih govori z negativnim tonom, izpostavlja njihove slabe lastnosti ter širi negativne informacije in tudi laži o družini ali prijateljih. Ker so njena druženja z ljudmi, ki jih on ne mara, pogosto jabolko spora, se jim ona zato vse bolj izogiba, s tem pa partnerju omogoča vse večjo nadvlado.

»Vse moje bivše so bile slabe«

To, kako nekdo govori o svojih bivših, veliko pove o njegovem značaju. Če vedno znova izpostavlja, kako so bile slabe, nesposobne ter nevredne njegove ljubezni in pozornosti, hkrati pa krivdo za razpade zvez pripisuje zgolj njim, je dejstvo, da je slep in gluh za svoje napake ter krivdo za vse slabo vedno zvrača na druge.

»Tvoj pogled na življenje je povsem zgrešen«

V razmerju občasno prihaja do razhajanj mnenj, a čustveno zrela in stabilna oseba posluša in upošteva drugačne poglede na svet, kot jih ima sama, nasilnež ali manipulant pa na drugi strani vsako njemu drugačno mnenje dojema kot napačno in zgrešeno ter vedno uveljavlja le svojo voljo.

»Ni ti treba delati, skrbel bom zate«

Zvijača, ki ima lahko usodne posledice. Z njo si nasilnež izbranko podreti s finančne plati in jo tako oropa možnosti, da bi se rešila iz njegove pasti.

»To moraš storiti«

V razmerju so kompromisi nepogrešljivi, izsiljevanje pa je nedopustno. Nasilnež s svojimi zahtevami večkrat izsiljuje drugo stran ter ji zapoveduje, kaj mora in česa ne sme početi.

»Zakaj potrebuješ čas zase?«

Vsak potrebuje čas zase in za stvari, ki so njemu ljube. Nasilnež tega ne razume in ne upošteva, krati osebno svobodo ter s tem možnost, da bi srčna izbranka ob njem bila srečna. Oviranje osebne svobode pa utemeljuje z neizmerno ljubeznijo, ki naj bi jo gojil do partnerice.

»Ne ugovarjaj mi«

Nasilneži so vedno prepričani o svojem prav ter svojo voljo uveljavljajo s čustvenim, z verbalnim in s fizičnim nasiljem, zlasti kadar se jim druga stran postavi po robu.

»Se ti res ne smilim?«

Nasilneži so globoko v sebi vedno nesrečni in nezadovoljni, krivdo za te občutke pa pripisujejo drugim in od ljudi, ki so jim blizu, pričakujejo usmiljenje. Če se vaš dragi stalno pritožuje čez nadrejene, družino in prijatelje ter zaradi svoje »žalostne« usode pri vas vselej išče uteho in pričakuje, da boste storili vse, da bi ga osrečili, imate pred seboj nasilneža, od katerega bi bilo pametno kar najhitreje pobegniti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije