PLUSI IN MINUSI

Osem faz v seksualnem življenju para, od obsedenosti do streznitve

Ko so viharji mimo, imata partnerja spet čas zase.
Fotografija: Vsaka faza v zakonu ima svoje pluse in minuse.
Odpri galerijo
Vsaka faza v zakonu ima svoje pluse in minuse.

Vsak odnos se razvija in gre v svojem razvoju skozi različne faze, od najbolj romantične do streznitve, pa potem spet navzgor.

Hrepenenje in obsedenost

Prvo fazo v odnosu, torej začetek zaljubljenosti, skoraj vedno spremljata evforija in obsedenost partnerjev drug z drugim. Telo je preplavljeno s hormoni sreče, ki dajejo telesu višek energije, zato ni čudno, da pari veliko časa prebijejo med rjuhami.

Crkljanje

V drugi fazi se poželenje nekoliko zmanjša, poveča se potreba po izkazovanju nežnosti in občutku varnosti. Strokovnjaki menijo, da se po tej fazi lahko sklepa, kakšno bo seksualno življenje para v prihodnje.

Merjenje moči

Na tej točki se meri moč in se odloča, kdo je tisti, ki v zvezi nosi hlače. Prepiri so lahko bolj pogosti, seks se uporablja za manipuliranje.

Snemanje rožnatih očal

Partnerja počasi spoznavata, da drug drugemu ne moreta zapolniti vseh potreb, zato se začneta odpirati navzven, najdeta si nove hobije ... Vendar lahko razlike poskrbijo tudi za strast za vrati spalnice, ki v tej fazi ne sme zamreti.

Kaos zaradi družine

Za vse pare, ki izkusijo to fazo, velja, da se morajo na novo znajti v vlogi staršev, kar ni vedno najlažje. Študije potrjujejo, da najbolje preživijo pari, ki v tem obdobju nimajo visokih pričakovanj, tudi kar se tiče seksualnega življenja.

Seks postane rutina

Ne glede na to, ali imate otroke ali ne, seks namesto nekaj posebnega postane nekaj rutinskega. Ta faza nastopi po 10. letu zakona, toliko kot povprečno traja zakon pred ločitvijo.

Zadovoljstvo se vrača

Ko previharita viharje in otroci zapustijo družinsko gnezdo, imata partnerja spet več časa zase in se ponovno lahko zbližata. Seksa je manj, je pa zato boljši.

Spet zaljubljena

Velik del 70-letnikov priznava, da so po vseh teh letih v ljubezni kot na začetku in da si še vedno želijo seksa. Pari, ki to starost dočakajo skupaj, se ponovno globoko povežejo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije