DOBRA IDEJA

Nogavice za boljši seks

Obstaja res dober razlog, da med spolnim odnosom na nogah obdržite nogavice.
Fotografija: Čeprav niso ravno seksi, imajo nogavice na spolni odnos velik vpliv.  FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Čeprav niso ravno seksi, imajo nogavice na spolni odnos velik vpliv.  FOTO: Thinkstock

Veliko je oblačil, ki pripomorejo k intenzivnejšemu spolnemu doživetju: seksi spodnje perilo, ozke majčke, kratka krilca. Roko na srce, na nogavice v tej vlogi ne pomisli nihče. Te res niso privlačne, vendar obstaja dober razlog, da jih tedaj, ko z dragim skočita med rjuhe, obdržite na nogah. Tako vsaj trdijo znanstveniki z univerze Groningen, kjer so pod drobnogled vzeli 13 heteroseksualnih parov, pri katerih so merili možganske valove med orgazmi.

Razlika med pristnim in zaigranim

Med drugim so ugotovili, da se med hlinjenim orgazmom aktivirajo drugi možganski centri kot med pristnim, kjer so aktivna nezavedna področja. Znanstveniki so dokazali, da se med vrhuncem izključijo centri za čustva in strah. Povedano drugače: tiste, ki lahko povsem odmislijo čustva in se počutijo varne, zlahka doživijo orgazem.

In kaj ima to z nogavicami?

V drugem delu študije so znanstveniki prosili sodelujoče, naj med seksom nosijo nogavice, rezultati pa so sami po sebi dovolj zgovorni: z nogavicami je orgazem doživelo 80 odstotkov žensk, brez njih pa le polovica sodelujočih. Učinek je z vidika biologije povsem razumljiv: če so noge tople, se krvne žile razširijo in izboljša se krvni pretok, kar je ključno za doseganje vrhunca. Svojo dodajo še čustva, kajti nogavice povečajo občutek varnosti in zaščite.

Kar pomeni

Naslednjič obdržite na nogah nogavice. V pomoč bodo vam, takšne s pravim motivom pa bodo spodbudno vplivale tudi na dragega.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije