OBVEZNO

Ne velik penis, dober seks zagotavljajo te lastnosti

Dobrih ljubimcev od slabih ne ločujejo centimetri.
Fotografija: Dober seks obljubljajo empatija, smisel za humor in samozavest. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Dober seks obljubljajo empatija, smisel za humor in samozavest. FOTO: Thinkstock

Moški mora biti atraktiven, potrpežljiv in pozoren. Tako so ženske v eni od anket opisale popolnega ljubimca. Svoj lonček pa so pristavili tudi seksologi in spolni terapevti, ki so poudarili še nekaj lastnosti dobrega ljubimca.

Empatija

Raziskava, v kateri je sodelovalo 4000 žensk je pokazala, da igra empatija ključno vlogo pri izbiri partnerja. Kar 89 odstotkov sodelujočih je namreč poudarilo, da ob sebi želijo moškega, ki je pozoren na njihove občutke. Moški, ki znajo prepoznati potrebe in želje svojih ljubimk ter jih upoštevajo, so v resnici pogosteje deležni spolnih radosti, še eno prednost empatije izpostavljajo seksologi, kajti, kot so povedali, se ženska veliko lažje sprosti ob nekom, ki jo razume. Prav sproščenost pa je ključna sestavina dobrega seksa.

Samozavest

Nekdo, ki je samozavesten (ne ohol in vzvišen), lažje prepozna potencialno kandidatko za seks in hitreje pristopi. Prav to je prvi pogoj za seks. Poleg tega moški, ki se zaveda svojih sposobnosti in je prepričan vase, med seksom uživa bolj kot nekdo, ki dvomi o svojih veščinah. Pa naj bo v postelji ali zunaj nje.

Humor

Kot dokazujejo študije, je humor za ženske med tremi ključnimi lastnostmi za uspešno zvezo. Šarmantnega in duhovitega moškega ženske pogosteje prepoznajo kot dobrega ljubimca kakor nekoga, ki je mrk, nezadovoljen in se ob zadregah ne zna ali noče nasmejati.

Prava kombinacija lastnosti

Avstralski strokovnjaki so v leta 2016 zaključeni raziskavi ob pomoči prostovoljk ugotovili, da obstajajo tri kombinacije lastnosti popolnega ljubimca. Kot najboljši so se v ženskih očeh izkazali tisti, ki so družabni in sočutni, družabni in samozavestni ter samozavestni in sočutni.

Brez kemije ni uspeha

A kot pravijo seksologi, nobena od teh lastnosti ne obljublja dobre spolne izkušnje, če med ljubimcema ni prave kemije. Tu pa je posredi predvsem mati narava. Moški je lahko še tako zabaven, samozavesten in empatičen, a če v odnosu preprosto ni kemije, seks žal ne bo dober.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije