Najzgovornejši znak srečne zveze

Obstaja jasen znak, da je intimni odnos res trden in zdrav.
Fotografija: Razmerju škodujejo tudi na videz nedolžne laži. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Razmerju škodujejo tudi na videz nedolžne laži. FOTO: Getty Images/istockphoto

Osebe v resni zvezi so z življenjskim sopotnikom pripravljene deliti domala vse: hrano, kopalnico in račun, zaplete pa se tedaj, ko je treba partnerju zaupati najbolj skrite misli. Študija, katere rezultate povzema The Journal of Sex Research, pa je pokazala, da je prav pripravljenost in sposobnost s partnerjem iskreno govoriti o vsem, najzgovornejši znak zdravega in trdnega odnosa.

Popolna odkritost kot pogoj za srečo

V njej so sodelovali pari, ki so bili v razmerju vsaj dve in pol leta. Izvajalci so jih prosili, naj jim zaupajo, kakšna je njihova komunikacija s partnerjem, ali z njim lahko brez zadržkov govorijo tudi o manj prijetnih temah in kako zadovoljni so v razmerju. 
​Na podlagi odgovorov so strokovnjaki ugotovili, da so posamezniki, ki brez zadržkov življenjskemu sopotniku razkrivajo tudi najbolj skrite in intimne misli, najzadovoljnejši s svojim razmerjem in s spolnim življenjem. Menijo namreč, da premorejo močno povezavo in imajo zato stabilno zvezo.

Tudi drobne laži so nezaželene

Za večino je v teoriji popolna odkritost pogoj za kvaliteten odnos, zaplete pa se v praksi. Kajti čeprav menijo, da so tudi drobne laži nedopustne, se pogosto zatekajo k njim. A kot navajajo strokovnjaki za medosebne odnose, je prepričanje, da je treba nekatere malenkosti zakriti in zamolčati, napačno. Pa naj gre za število bivših ali za denar, ki ga nekdo nameni za nove čevlje. Kajti, kot opozarjajo, je treba tudi glede še tako banalnih stvari, gojiti popolno odkritost, ki je ena od poti do srečne, uspešne in dolge zveze.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije