POMOČ

Moški, če bi radi pogosteje seksali, storite to

Objavljeno 15. april 2019 20.21 | Posodobljeno 15. april 2019 21.19 | Piše: M. F.

Veliko dejavnikov vpliva na njen libido, eden od njih je tudi pomoč partnerja pri gospodinjskih delih.

Dokazano je, da so moški, ki svojim izvoljenkam pomagajo pri gospodinjskih delih, pogosteje deležni seksa. FOTO: Thinkstock
Čeprav mnogi menijo, da se ženske z raznimi izgovori (tudi, da jih boli glava), le izmikajo seksu in so zanj manj zainteresirane od moških, to ne drži, meni Less Parrott, avtor knjige Najboljši vodič do noro dobrega seksa (The Ultimate Guide To Crazy Good Sex).

Spolna nekompatibilnost

»Nerealno je pričakovati, da se bosta spolni želji partnerjev vedno skladali. A ker je res, da sta prav manjši libido in spolna nekompatibilnost največkrat kriva, da seks povsem izgine iz odnosa, se potrudite, da se to ne bo zgodilo.« Pri tem je naštel nekaj načinov, s katerimi se bodo tudi pri njej prebudile vroče misli.

Kako uskladiti libida?

»Pogovor o spolnih željah in pričakovanjih je prvi korak pri usklajevanju libida. Ključ je v tem, da partnerja spoznata in upoštevata spolne želje in potrebe drug drugega ter se jima prilagajata. Nikoli pa ne smeta zanemarjati težav in čakati, da bodo izginile same,« opozarja Parrott.

Znak za seks, pohvale in pomoč

Morda bi ona rada kdaj dala pobudo za seks, a je preveč sramežljiva. V tem primeru avtor svetuje, da se partnerja dogovorita za znak za seks. »To je lahko prižgana dišeča sveča, verz izbrane pesmi, oblačilo, s katerim bo ona brez besed namignila, kaj se ji plete po glavi. Pohvale, komplimenti, bežni, neseksualni dotiki in druge oblike pozornosti, ki na prvi pogled nimajo nič s spolnostjo, v njej okrepijo spolno energijo in prebudijo uspavane strasti,« poudarja avtor in priporoča še nekaj, zaradi česar bo v spalnici bolj vroče. »Dokazano je, da so moški, ki svojim izvoljenkam pomagajo pri gospodinjskih delih, pogosteje deležni seksa. In to iz več razlogov: one so tako manj obremenjene, hkrati pa jim tako sporočajo, da jih cenijo in spoštujejo. Treba je dodati, da so moški, ki v rokah držijo metlo, gobico ali krpo, v ženskih očeh zelo seksi in privlačni.«
Deli s prijatelji