Milenijci seksajo manj kot generacije pred njimi

Število spolnih odnosov je z 62 padlo na 54. Pari, ki si razdelijo opravila, imajo boljši seks.
Fotografija: Koliko pa vi seksate? FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Koliko pa vi seksate? FOTO: Guliver/Getty Images

Preteklo desetletje nam je dalo vpogled tudi v to, kaj se je dogajalo na področju spolnosti in partnerskih odnosov.

Ženske so zadovoljne z manj privlačnim moškim

Raziskave iz leta 2017 so pokazale, da se manj privlačni moški bolj trudijo okoli svoje ženske, ji nosijo darilca in pomagajo pri gospodinjstvu, kar pomeni, da so ženske bolj zadovoljne z njimi. Se tudi bolj trudijo, da bi bile videti bolje.

Prijateljstvo z bivšim odpade

Ljudje, ki ne prenesejo razhoda s partnerjem in ga želijo na vsak način obdržati v svojem življenju, lahko kažejo znake osebnostnih motenj, zato se jim je bolje vztrajno izogibati, kažejo raziskave. Le redki so, s katerimi je vredno ohraniti stik, potem ko se razidete z njimi.

Doživljamo recesijo v seksu

Po vseh poročilih milenijci seksajo manj kot generacije pred njimi, prav tako pa je povprečno število spolnih odnosov pri odraslih na leto z 62 padlo na 54, kar pa še vedno pomeni, da seksajo več kot enkrat na teden.

Ločitev je lahko pogubna za moške

Moški, ki so ločeni ali kako drugače samski, imajo statistično gledano višjo stopnjo smrtnosti in so bolj nagnjeni k zlorabi substanc in alkohola in depresiji kot moški, ki so poročeni ali v drugi obliki odnosa. Prav tako je pri samskih višja stopnja samomorilnosti.
Če boste partnerici pomagali pri hišnih opravilih, boste bolj ljubljeni. FOTO: Guliver/Getty Images
Če boste partnerici pomagali pri hišnih opravilih, boste bolj ljubljeni. FOTO: Guliver/Getty Images

Najraje se zlomi moškim, ki varajo

Penis se ne more v resnici zlomiti, lahko pa se poškoduje, in študija iz leta 2011 je pokazala, da se to najbolj pogosto zgodi moškim, ki skačejo čez plot, razlog pa naj bi tičal v tem, da je vznemirjenje tako veliko, položaji pri seksu pa niti malo podobni tistim, ki jih izvajajo doma.

Tašče in tasti vplivajo na ločitev

Moški, ki se razumejo z ženinimi starši, imajo 20 odstotkov manj možnosti za ločitev, medtem ko imajo ženske, ki se dobro razumejo z moževimi starši, 20 odstotkov več možnosti. Razlog naj bi bil v tem, da si moški manj ženejo k srcu družinske zadeve, ženske pa jih jemljejo preveč osebno.

Več pomoči, boljši seks

Pari, ki si razdelijo gospodinjska, hišna in druga opravila, se počutijo bolj spoštovane in ljubljene, zato imajo boljše spolno življenje. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije