Milenijci nočejo poroke

Imajo drugačne prioritete. Nočejo biti odvisni od partnerja.
Fotografija: Otrok da, poročni prstan pa ne, se jim zdi povsem sprejemljivo. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Otrok da, poročni prstan pa ne, se jim zdi povsem sprejemljivo. FOTO: Guliver/getty Images

Najti ljubezen in jo obdržati je težko, za milenijce morda še težje, saj so generacija, ki ima na voljo več izbire kot katera koli druga, in vajeni so, da imajo vse, kar se jim zahoče. Prav zato so tudi njihove težave, povezane z odnosi, nekoliko drugačne.

Sanje o boljšem

Zmenkov se lotevajo drugače. FOTO: Guliver/getty Images
Zmenkov se lotevajo drugače. FOTO: Guliver/getty Images
Pri vsej ponudbi, ki jo omogočajo platforme, je iskanje pravega partnerja hitro lahko tesnobno početje. Strokovnjaki menijo, da bi se morali milenijci usmeriti v to, da postanejo pravi partner, takšen, kot bi ga hoteli zase, namesto da iščejo pravega. To je priložnost za osebnostno rast, ki lahko olajša moderne zmenke.

Nesmisel poroke

Milenijci niso posebni privrženci porok, saj imajo v svojih dvajsetih druge prioritete, kot so izobrazba, kariera, potovanja, prijatelji, pridobivanje življenjskih izkušenj ... Pogosto zato pozneje najdejo partnerja, ko so že popolnoma izpolnjene osebnosti in se jim poroka zdi nepotrebno zapletanje stvari, številni so razočarani zaradi izkušnje staršev. Poleg tega je zanje veliko bolj sprejemljivo imeti otroka, ne da bi se poročili.

Finančna neodvisnost

Milenijci si ne želijo biti finančno odvisni od partnerja, denar pogosto vidijo kot sredstvo nadzora ali neravnovesja v odnosu, zato se številni odločajo za ločene bančne račune, tudi ko že živijo skupaj in se dogovorijo o delitvi obveznosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije