STRASTI

Med seksom ne počnite tega

Nekatera dejanja znatno okrnijo spolno izkušnjo, zato se jim je več kot pametno izogibati.
Fotografija: Ko se v spalnici pojavijo težave, je treba ukrepati. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Ko se v spalnici pojavijo težave, je treba ukrepati. FOTO: Thinkstock

Se vam zdi, da zadnje čase zadeve v spalnici niso ravno spodbudne? Če je tako, ste postavljeni pred težavo, ki jo morate čim prej rešiti. Prvi korak k temu je prepoznavanje napak, ki vas ovirajo na poti do odličnega seksa. Katere so najpogostejše?

Premalo se pogovarjate

Klasična in najpogostejša napaka. Odkrit pogovor o spolnosti, o tem, kaj pogrešate in kaj vam je všeč, o svojih občutkih in njegovih tehnikah je nepogrešljiv za dober seks. On pač ne more vedeti, kako vam ustreči, če se mu niti sanja ne, da njegovi prijemi ne obrodijo sadov. Zato z besedo na dan.

Preveč govorite

Druga skrajnost je preveč besed. Kot rečeno: prav je, da poveste, kaj vam je všeč in česa ne marate, a neskončno razpredanje o tem (zlasti tedaj, ko se ujameta v vrtinec strasti) pač ne bo obrodilo sadov. Skrivnost je v pravi meri besed, v poslušanju njega in tudi v pravi taktiki. Včasih besede sploh niso potrebne. Dovolj je, da njegovo roko pomaknete tja, kjer bi jo želeli čutiti.

Sebični ste

Sebičnost ni lepa lastnost, to že veste, zato tudi v postelji nima česa iskati. Tako kot je pomemben vaš, je pomemben tudi njegov užitek. Seks je vzajemen trud dveh enakovrednih partnerjev in ne iskanje zgolj lastnega zadovoljstva.

Primerjave

Bivši je bil boljši (ali slabši) od sedanjega? On je stvari počel drugače, drži, a bivši je z razlogom bivši, in če boste sedanjemu dali priložnost, bo zagotovo tudi sam zadeve popeljal na novo raven. (Saj veste, pogovor).

Pasivni ste

Včasih je res lepo samo ležati in ne početi ničesar, a naj vam to ne pride v navado. Kajti za dober seks sta potrebni dve aktivni osebi. Zato sodelujte. Tako in drugače.

Prisegate na preverjene taktike

Nič seksa ne ubije hitreje kot dolgočasje. Torej ne pustite, da bi se ujela v rutino, ki prav nikomur ne koristi. Odkrivajta nove poze, prijeme, lokacije, uporabljata različne pripomočke in poskrbite, da bo seks vedno pester ter zanimiv.

Prevelika pričakovanja

Zaporedni orgazmi, skupen orgazem, vrhunec, ki traja pet minut? Spustite se na realna tla. Seks je včasih izjemen, včasih povprečen in včasih nič posebnega, a prat tako zadovoljujoč. Prav previsoka pričakovanja in razočaranje, ki jim sledi, so neredko tista, zaradi katerih v postelji ne najdete pravega užitka in zadovoljstva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije