OBETAVNO

Leta, ko je seks najboljši

Čeprav večina meni, da dvajseta leta obljubljajo najboljši seks, znanost trdi drugače.
Fotografija: Ne dvajseta, najbolj vroča so štirideseta leta. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Ne dvajseta, najbolj vroča so štirideseta leta. FOTO: Thinkstock

Raziskave so pokazale: seks je z leti vse boljši. Takole je v eni od na to temo izvedenih študij 37 odstotkov žensk in 34 odstotkov moških povedalo, da so štirideseta leta najbolj vroča. V poizvedbi je sodelovalo 828 posameznikov in na podlagi njihovih odgovorov so izvajalci povedali: »Res je, da dvajsetletniki seksajo pogosteje, a na drugi strani drži, da štiridesetletniki v spolnosti uživajo bolj, saj premorejo več izkušenj in imajo manj kompleksov, ki so velika ovira do kakovostnega spolnega življenja.«
Pri tem so izpostavili tri dokaze, da je seks v zrelem obdobju življenja boljši.

Štiridesetletniki premorejo več samozavesti

Oni dobro vedo, česa si želijo in kaj pričakujejo, ni jih sram zvokov in ne gibov, se ne obremenjujejo s celulitom, trebuhom in z gubami, prav tako je pri njih redkeje prisoten strah, da bi odpovedali. Skratka: so veliko bolj sproščeni in zato lahko v spolnosti bolj uživajo.

Seks v zakonu je boljši

Seveda je lepo, ko se dva prvič predajata spolnim radostim: vonj, občutek na koži, strast, vse to plemeniti dejanje. A s seksom v dolgem zakonu pride še nekaj, kar je za odlično spolno izkušnjo neprecenljivo: iskrena ljubezen. Poleg tega se partnerja dobro poznata, vesta, kaj komu odgovarja, ne skrivata svojih fantazij in želja ter se zaradi globlje povezave lažje prepustita dogajanju.

Ženske hitreje doživijo orgazem

Še eno dejstvo, ki govori seksu v štiridesetih v prid: ženske v tej starosti veliko lažje doživljajo orgazme kot tiste, ki so komaj zakorakale v dvajseta leta. Ena od na to temo izvedenih raziskav je pokazala, da ima 40 odstotkov pripadnic nežnejšega spola v dvajsetih težave z doseganjem vrhunca. V starostni skupini 40 in več je bilo takih za polovico manj, torej komaj 20 odstotkov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije