ČASOVNA OPREDELITEV

Kdaj je seks najboljši? Imamo odgovor na večno vprašanje

Odkrito je, kako dolgo naj bi trajal spolni odnos in pri kateri starosti prinaša največ zadovoljstva.
Fotografija: Večina bi se ljubila dlje. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Večina bi se ljubila dlje. FOTO: Thinkstock

Na spletni strani Love Honey so izvedli zanimivo anketo. Na podlagi odgovorov v njej sodelujočih se je izkazalo, kako dolgo naj bi trajal spolni odnos. Večina se je strinjala glede prave minutaže.

Pogosto razočarani

40 odstotkov vprašanih je povedalo, da naj bi seks trajal pol ure, le 24 odstotkov teh pa se je pohvalilo, da toliko tudi traja. 47 odstotkov je potožilo, da se vse skupaj konča v 15 minutah, 16 odstotkov pa celo, da komaj 10 minut ali celo manj. Seksologinja Tracey Cox, ki je študijo vodila, je poudarila, da so to grobi okviri in da se s časom ne gre pretirano obremenjevati. »Pol ure je za nekatere premalo, za druge preveč. Ključno je, da najdeta čas, ki obema prinaša zadovoljstvo.«

Kdaj je seks najboljši

So pa izvajalci ankete sodelujočim zastavili še eno vprašanje. Pri katerih letih je seks najboljši? 14,4 odstotka vprašanih, starih od 36 do 40 let, je svoje intimno življenje ocenilo s čisto desetko. Sledila je skupina, stara od 46 do 50 let, za odlično oceno se jih je odločilo 13,5 odstotka, kar je veliko več kot v drugih starostnih skupinah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije