SPODBUDA

Kava in banane za boljši seks

Objavljeno 20. marec 2019 20.31 | Posodobljeno 20. marec 2019 23.17 | Piše: M. F.

Čeprav jih večina ne povezuje z boljšim spolnim življenjem, se v domači kuhinji nahajajo živila, ki se ponašajo z učinki afrodiziaka.

Zavezniki dobrega libida se skrivajo v domačem hladilniku. FOTO: Thinkstock
Obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na spolno moč in libido. Med te sodijo tudi nekatera živila, ki se ponašajo z močjo afrodiziaka. Če tudi sami menite, da ti prihajajo iz eksotičnih dežel, bo za vas odlična novica, da nekatere že imate v svoji kuhinji.

Avokado

Super živilo, bogato z vitaminom E, ki se ponaša z antioksidativno močjo ter z vitaminom B6, ki skrbi za zdravje srca in boljši krvni obtok. V njem je prav tako veliko zdravih maščob, ki pozitivno vplivajo na delovanje srca in pretok krvi, prav ta optimalen pa je prvi pogoj za kakovostno spolno življenje in zdrav libido.

Mandlji

V njih sta bogato zastopana cink in vitamin E, ki sta oba nujno potrebna za dobro spolno zdravje in s tem za libido. Vitamin E spodbuja krvni pretok, cink je zaslužen za tvorjenje moških spolnih hormonov. V mandljih prisoten selen pa skrbi za vzdržljivost telesa, ki je za kakovostno spolnost prav tako pomemben dejavnik.

Banane

Priljubljen sadež vsebuje bromelain, encim, ki spodbudno vpliva na moški libido. V njih sta prav tako zastopana kalij in riboflavin, ki v organizmu povečujeta količino energije ter vzdržljivost.

Kava

Strokovnjaki z univerze Teksas so dokazali, da je s pitjem kave mogoče izboljšati spolno življenje. Pri moških, ki na dan popijejo dve skodelici kave, je za 42 odstotkov manjša verjetnost erektilne disfunkcije kot pri tistih, ki tega napitka ne uživajo. Prav tako kava pozitivno vpliva na libido in orgazme žensk, saj kofein spodbuja pretok krvi po vsem telesu, torej je njegov učinek opazen tudi v genitalijah.

Semena sezama

V njih prisoten cink pozitivno vpliva na spolno zdravje moških in žensk. Prav zaradi cinka so na seznamu afrodiziakov tudi ostrige, a so semena sezama zanje povsem dostojna zamenjava.
Deli s prijatelji