BIZARNO

Kandavlizem: nenavadna spolna praksa, ki zanima vse več moških

Poimenovana je po lidijskem kralju Kandavlu.
Fotografija: Kandavlizem je priljubljen med moškimi, ne pa tudi med ženskami.  FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Kandavlizem je priljubljen med moškimi, ne pa tudi med ženskami.  FOTO: Thinkstock

Po svetu med pripadniki močnejšega spola narašča zanimanje za spolno prakso kandavlizem (to bi lahko poimenovali rogonoštvo), ki pa ni na kožo pisana tistim, ki so po naravi ljubosumni.

Kaj to sploh je?

Povedano na kratko: gre za spolno prakso, pri kateri moški doživi vzburjenje ob pogledu na svojo drago, ki se ljubi z drugim moškim. Med fetišisti je to trenutno na vrhuncu priljubljenosti. Poimenovanje izhaja iz imena lidijskega kralja Kandavla (Kandavles), ki je po legendi svojo golo soprogo rad razkazoval pred svojim sužnjem Gigesom.

Zakaj?

Seksologi si glede tega sicer niso edini, večina pa domneva, da draž te spolne prakse izhaja dejstva, da so nekateri moški tako obsedeni z užitkom partnerice, da ga želijo doživeti zgolj kot opazovalci, s čimer se še dodatno vzburijo. Prav tako to obliko voajerizma doživljajo kot nezvestobo življenjske sopotnice, ki pa je zanje dopustna, saj so v akt vključeni tudi sami. Po nekaterih teorijah pa gre za obliko mazohizma, za katerega je značilno, da nekdo spolno zadovoljstvo občuti le, če je ponižan ali občuti bolečino.

Ženske bolj zadržane

Kakor koli že, zadeva je veliko bolj kot med ženskami priljubljena med moškimi. One si namreč le redko zaželijo, da bi opazovale svojega dragega v strastnem objemu druge ženske.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije