KOLIČINA

Kako pogosto seksajo pari v dvajsetih, tridesetih, štiridesetih …

Objavljeno 08. januar 2020 20.32 | Posodobljeno 08. januar 2020 22.19 | Piše: M. F.

To, kako pogosto par skoči med rjuhe, je odvisno od številnih dejavnikov, med drugim tudi od starosti.

Pomembnejša od kvantitete je pri seksu kvaliteta. FOTO: Thinkstock
Strokovnjaki z inštituta Kinsey so izvedli veliko raziskavo, v kateri so se pozabavali s tem, kako pogosto pari v različnih življenjskih obdobjih skočijo med rjuhe.

In kaj so odkrili?

Očitno to, da je mlado živahno, ni zgolj mit. Kajti kot se je izkazalo v omenjeni študiji, pari v starosti od 18 do 29 let med rjuhe v povprečju skočijo 112-krat letno, kar je približno dvakrat na teden. Na drugem mestu so se znašli tisti, stari od 30 do 39 let, ki si seksu namenijo trenutke 86- krat letno, sledijo pari, stari od 40 do 49 let z 69. seksi seansami letno.

Zakaj je z leti seksa vse manj?

Kot so povedali strokovnjaki, je vzrokov za to več. Enega od njih predstavljajo različne težave z zdravjem, telesne bolečine, pogostejša utrujenost, manj energije in tudi menopavza. Hkrati je povsem razumljivo, da se strasti po dvajsetih letih zakona ali zveze umirijo in prednost v odnosu prevzamejo druge kvalitete.

Kvaliteta pred kvantiteto

A čeprav se poslavljate od najbolj norih let, brez skrbi. Kajti kot so v zaključku znanstvenega dela zapisali znanstveniki, gre zgolj za povprečje, v končni fazi pa so zadeve odvisne od posameznega para. In tudi, da je kvaliteta pri seksu vendarle pomembnejša od kvantitete. To, da se kreše redkeje, ne pomeni, da je spolno življenje para slabo.

​Kot so namreč dokazale druge raziskave, ženske v tri- in štiridesetih okušajo boljši seks kot v dvajsetih. Kajti s staranjem pilijo svoje veščine, spoznavajo svoje telo in znajo povedati, česa si v postelji želijo. To pa so, poleg zaupanja v odnosu, temelji kakovostnega spolnega življenja.
Deli s prijatelji