POGOSTA TEŽAVA

Kaj je sindrom izgubljenega penisa in kako ga omiliti

Obstaja težava, ki krati spolne užitke, na srečo pa ni nepremagljiva.
 
Fotografija: Ob težavah med rjuhami ne gre kar obupati. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Ob težavah med rjuhami ne gre kar obupati. FOTO: Thinkstock

Najti primernega življenjskega sopotnika je lahko zelo zahtevno. Ko se zadeve že zdijo idealne, se lahko težave pojavijo pri intimnejšem spoznavanju. Ena od njih je tako imenovani sindrom izgubljenega penisa (lost penis syndrom), ki v spolni odnos prinaša zvrhano mero frustracij za oba.

Kaj to sploh je?

Sindrom označuje veliko razliko med velikostjo penisa in vagine. Če je njegov spolni organ majhen, njena nožnica pa široka, to vodi v težave pri doživljanju orgazma, saj med spolnim odnosom ne prihaja do primernega trenja, ki bi zagotavljajo dovolj stimulacije za doseganje njenega in njegovega vrhunca. Pri anatomskem nesorazmerju moški in ženska med penetracijo ne doživljata pravih dražljajev in zdi se, kot bi bil njegov spolni organ v njeni nožnici izgubljen.

Kje so vzroki?

Oblika in velikost penisa sta odvisna od genskega zapisa. Tu ni mogoče prav veliko storiti. Pri velikosti vaginalne odprtine pa poleg dednosti pomembno vlogo igrajo tudi drugi dejavniki: porodi, leta, debelost in šibke mišice medeničnega dna.

Kaj lahko stori ona?

Ena od rešitev težave je redno izvajanje keglovih vaj, ki krepijo mišice medeničnega dna in tako vsaj nekoliko zožijo vaginalno odprtino.

Kaj lahko stori on?

Najpomembnejše pravilo, ki ga mora upoštevati je: penis naj bo med penetracijo v polni erekciji. Ta ni vselej zlahka dosegljiva, kar je posledica številnih dejavnikov, ki ovirajo krvni pretok v spolni organ. Na prvih mestih so tu stres, kajenje, debelost, visok krvni tlak, ateroskleroza in sladkorna bolezen.
Vsi ti negativno vplivajo na erekcijo. Na drugi strani zdrav življenjski slog tudi s tega vidika pripomore h kvalitetnejšemu spolnemu življenju.

Kaj lahko storita oba?

V vsakem, zlasti pa v tem primeru, pomagajo spolne igračke, kot so vibratorji, prstani za penis ter seveda spolni odnos, kjer glavne vloge ne igra penetracija, temveč stimulacija z rokami, vzajemna masturbacija in seveda oralni seks. Kajti če je volja, je za vsako težavo mogoče najti rešitev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije