ZAŠČITA

Dejanja, ki varujejo pred prevaro

V razmerju, kjer je veliko razvajanja, iskrenosti, pogovorov in dovolj denarja, možnosti za nezvestobo skoraj ni.
Fotografija: Če upoštevata dejstvo, da se vajine potrebe v odnosu razlikujejo, se vama nedvomno obeta lepa prihodnost. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Če upoštevata dejstvo, da se vajine potrebe v odnosu razlikujejo, se vama nedvomno obeta lepa prihodnost. FOTO: Thinkstock

Vsak, ki osnuje razmerje, si želi biti srečen. In eden od pogojev za srečo je medsebojna zvestoba. Klinični psiholog Willard F. Harley je prav zato ob pomoči 800 parov poskušal odkriti, katere potrebe moškega in ženske morajo biti zadovoljene, da je kar najmanjša možnost za skok čez plot. Odkril je, da pri tem moški in ženske niso vedno na istem bregu.

Potreba po nežnosti in seksu

Pri ženskah je izrazitejša potreba po nežnosti, povezanosti in ljubezni. Te občutke je mogoče izražati na različne načine: z poljubi, objemi, s cvetjem, telefonskimi klici, skratka z gestami, ki izkazujejo pozornost. Kadar je teh v zvezi dovolj, se one počutijo sprejete, ljubljene in cenjene.

Pri moških je na prvem mestu potreba po seksu. Prav to po mnenju psihologa ženske pogosto podcenjujejo. Harley sicer meni, da sta potreba po seksu in tista po nežnosti med seboj tesno povezani. Če on ne izkazuje nikakršne nežnosti, je le malo verjetnosti, da bo ona za seks. In obratno: do ženske, ki nikoli ni za akcijo, bo on le težko nežen in pozoren.

Potreba po pogovorih in hobijih

Ženske rade govorijo. To je dejstvo oziroma se rade pogovarjajo: razpredajo o svojih čustvih, dejanjih, občutkih ter pričakujejo, da jih bodo moški poslušali in jim zagotavljali povratno informacijo. Willard F. Harley je dognal, da ženske za srečo v razmerju potrebujejo nekje 15 ur moške pozornosti tedensko, kar pomeni nekaj več kot dve uri na dan. V resnici gre za skupno preživljanje časa.

Moški potrebo po skupnem bivanju raje zadovoljujejo prek skupnih hobijev. Ne s prijatelji, temveč z njo. Res je, da cenijo tudi hobije, ki jih imajo samo zase, a veliko jim pomeni, kadar se jim predajajo skupaj s svojimi srčnimi izbrankami.

Potreba po iskrenosti in potreba po atraktivnosti

Vsaka ob sebi želi iskrenega partnerja. Le tako mu lahko zaupa. Laž je nedopustna, tudi ko gre za še tako na videz nepomembne malenkosti.

Za moške je pomembno, da je njihova draga zanje fizično privlačna in da so oni fizično privlačni za svoja dekleta ali žene.

Potreba po denarju in udobnem domu

Ženska je lahko v razmerju zadovoljna le, kadar se na račun vsak mesec steče dovolj sredstev za poplačilo mesečnih izdatkov. Ne gre za ogromno bogastvo, temveč za količino denarja, ki zagotavlja stabilnost in občutek varnosti.

Moški na prvo mesto postavljajo udobnost doma, v katerem se lahko po napornem dnevu sprostijo in spočijejo ter za vrati pustijo vse težave, s katerimi se soočajo tedaj, ko svoje gnezdo zapustijo.

Potreba po moškem, ki je dober oče, in potreba po občudovanju

Ženske v prvi vrsti pričakujejo, da bodo njihovi izbranci dobri očetje in vzor svojim otrokom. Prav tako, da bodo oni prevzeli svoj del odgovornosti pri vzgoji otrok.

Moški potrebujejo njeno občudovanje. Iskreno občudovanje je zanje močna motivacija za vnaprej in navdih, zaradi katerega se vedno znova trudijo postati boljši in biti tako deležni še večjega občudovanja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije