Dejanja, ki odnosu škodujejo bolj kot prevara

Čeprav prevara močno zamaje temelje intimnega odnosa, ni edina, ki lahko pripelje do njegovega konca. 
Fotografija: Nekatera dejanja odnosu škodujejo tako močno kot prevara. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Nekatera dejanja odnosu škodujejo tako močno kot prevara. FOTO: Thinkstock

Nezvestoba je velikokrat kriva, da se temelji razmerja močno zamajejo. Ni pa edina, ki ga lahko ogrozi. Kaj intimnemu odnosu škoduje prav v tolikšni meri in ga lahko pripelje do neljubega konca?

Neodkritost

Vseeno je, zakaj se zatekate k laži, in vseeno je, kako dobronamerna je, laganje, skrivanje in prikrivanje v končni fazi vedno vodijo v nezaupanje, nezaupanje pa je strup za odnos. V prid trajne zveze bi morali vedno biti odkriti in pošteni.

Pomanjkanje nežnosti in pozornosti

Ko iz razmerja izginejo nežnost ter drobne ali velike geste pozornosti, se v drugi strani prebudi dvom o resničnih čustvih partnerja. Dvom vsadi nezaupanje, nezaupanje pa, kot rečeno, zvezo lahko usodno razrahlja.

Skrivanje čustev

Tiho negodovanje, molk in skrivanje pravih čustev zvezi prav nič ne koristijo. Ne glede na to, ali so čustva pozitivna ali negativna, partnerja bi jih morala vedno odkrito izražati ter jih medsebojno sprejemati.

Zavračanje kompromisov

Brez njih zdrava intimna zveza ni mogoča. Upoštevanje druge strani, sprejemanje kompromisov ter iskanje rešitev, ki so najboljše za obe strani, je recept za srečno razmerje. In na drugi trmasto vztrajanje pri svojem pot do njenega konca.

Pokroviteljski odnos

Še eno dejanje, ki v odnosu nima česa iskati. Partnerja v njem naj bi bila enakovredna. Pokroviteljevo pa nakazuje, da si ena stran prilašča nadvlado, kajti ne spoštuje in ne ceni partnerja. V končni fazi je vse to recept za katastrofo.

Vztrajanje v zvezi iz napačnih razlogov

Vas je strah predlagati razhod? Se vama obeta potovanje, ki sta ga že plačala in zato omahujete s koncem zveze, čeprav veste, da ne pelje nikamor? Menite, da je bolje biti v slabi zvezi kot samski? Vse to so razlogi, ki ne govorijo v prid srečni ljubezni. Če zaupanje, spoštovanje in predanost v odnosu niso prisotni, ga je vsekakor bolje čim prej končati.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije