NEPOŠTENI

Četrtina moških orgazem zaigra

Objavljeno 19. marec 2019 20.33 | Posodobljeno 19. marec 2019 23.07 | Piše: M. F.

Čeprav naj bi bilo igranje orgazma v domeni žensk, tudi moški v postelji niso ravno pošteni.

Ne le ženske, tudi moški znajo zaigrati orgazem. FOTO: Thinkstock
Čeprav večina meni drugače, orgazma ne igrajo samo ženske. To počnejo tudi moški. In sploh ne tako redko, je pokazala raziskava univerze Quebec. V njej je sodelovalo 230 moških, starih od 18 do 29 let, ki so priznali, da približno v enem spolnem odnosu od štirih orgazem zaigrajo.
Kot opravičilo so navedli, da jih k temu najpogosteje napelje predolg seks, nesposobnost zadrževanja erekcije, prevelika utrujenost ali upad spolne želje.

Do podobnega zaključka so leta 2010 prišli tudi na univerzi Kansas, v kateri je sodelovalo 180 prostovoljcev. Četrtina je povedala, da so vsaj enkrat že zaigrali orgazem.

Kako jim uspeva

Najpogosteje svoje drage v srečen zaključek prepričajo z glasovnimi spremljavami. Če uporabljajo kondom, dokaze o nepoštenosti hitro skrijejo. Tisti, ki kondoma ne uporabljajo, hitro v roke vzamejo robček ter obrišejo namišljeno spermo s svojih in njenih spolovil.

Kaj storiti?

Če se vam zdi, da ni bil pošten, se nežno dotaknite vrha njegovega penisa. Ta je po orgazmu zelo občutljiv, in če se na dotik ne odzove, vas je najbrž pretental. Če je sum utemeljen, je odziv odvisen od narave vajine zveze. Če sta se zabavala zgolj za eno noč, je škoda energije in besed. Če pa gre za trajen odnos in se vama to pogosto dogaja, je pogovor o razlogih, vzrokih in posledicah več kot na mestu. Bodite iskreni, pokažite razumevanje in ga ne obsojajte. Tako ne boste zadeve le lažje postavili na prave tirnice, vajinemu odnosu boste zagotovili tudi nov zagon ter ga zapeljali v novo, razburljivejšo smer.
Deli s prijatelji