ODLOČITEV

Če na ti vprašanji odgovorite z ne, je zvezo bolje končati

Odločitev o razhodu ni lahka, do končnega sklepa pa vam lahko pomagajo odgovori na prava vprašanja.
Fotografija: Pri odločanju o razgodu si zastavite dve ključni vprašanji. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Pri odločanju o razgodu si zastavite dve ključni vprašanji. FOTO: Thinkstock

Zadnje čase v zvezi niste ravno zadovoljni. Zdi se vam, da ne pelje nikamor, po drugi strani pa vas je strah, da bi se z razhodom prenaglili in bi ga nekoč obžalovali. Odločitev res ni lahka, a do nje vam lahko pomagata odgovora na dve vprašanji. Če boste nanju odgovorili z ne, so vsi pomisleki odveč in je nekaj povsem jasno: čas je za novo poglavje življenja.

Prvo vprašanje: Ali bi, če ne bi bila že tako dolgo par, vztrajali v zvezi?

Neredko ljudje v nekvalitetnem odnosu ostajajo iz navade, zaradi pričakovanj drugih ali občutka, da so vanj veliko vložili. Pa naj bo v čustvenem ali materialnem smislu. A ne glede na to, kako dolgo sta par in kako na vajino zvezo gledajo prijatelji ter družina, čas, ki sta ga preživela skupaj, ne more biti edini razlog, da razmerje nadaljujete. Če se torej odgovor na to vprašanje glasi ne, je odnos bolje čim prej končati.

Drugo vprašanje: Ali bi, če bi bili samski, šli s sedanjim partnerjem na zmenek?

Na videz preprosto vprašanje razkriva širšo sliko odnosa in vašega pogleda nanj. Z njim odkrivate, ali ste v razmerju res zato, ker se vam partner zdi privlačen, ali zgolj, ker ga z razhodom ne želite prizadeti, se bojite negotovosti, ki jo konec zveze prinaša, ali iz katerega koli drugega razloga.
Če se vam ne zdi privlačen in zanimiv ter ne najdete nobenega razloga, da bi, če bi bili samski, z njim šli na zmenek, potem je odgovor kot na dlani.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije