POZOR

Če bi radi izboljšali seks, ne počnite tega

Strokovnjakinja je odkrila, kje pari, ki želijo izboljšati seks, storijo največjo napako.
Fotografija: Ne kvantiteta, pomembna je kvaliteta.
FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Ne kvantiteta, pomembna je kvaliteta. FOTO: Getty Images

Parom, ki želijo izboljšati dogajanje v spalnici, pogosto pride na misel na prvi pogled učinkovit, a v resnici ne ravno primeren način za izboljšanje seksa. Ta je, da, uganili ste, čim pogostejša akcija med rjuhami.

Zakaj to ni prava pot

Pojasnjuje seksologinja in zakonska svetovalka Jessi Zimmerman. »Neredko pari, ki bi radi popestrili ali izboljšali spolno življenje, začno spremljati, kako pogosto skočijo med rjuhe, in si zadajo cilj, da bi se kar najpogosteje predali spolnosti, vendar to ni prava pot. S tem namreč partnerja drug na drugega vršita preveč pritiska, neredko osnujeta previsoka pričakovanja, in kar je najslabše, v prid kvantitete se zmanjša kvaliteta seksa. S tem zadeve kaj lahko zanese na stranski tir in spolno življenje se, namesto da bi se izboljšalo, še poslabša,« opozarja strokovnjakinja.

»Moški in ženske bi morali prenehati gledati na seks zgolj kot na penetracijo. Smisel intimnega akta naj bi bili veselje, radost in deljenje intime. Z njimi bi se krepil občutek povezanosti in tako bi kvaliteta pretehtala kvantiteto. Sijajen seks ne pomeni seksati čim pogosteje, temveč resnično uživati v aktu in odstirati nove plati seksualnega užitka, pa čeprav ne tako pogosto, kot to počnejo drugi pari. Tudi primerjava z njimi ni pot do kakovostne spolnosti, kajti vsak par je s tega vidika zgodba zase in vsak par mora najti količino, ki mu odgovarja. Pa čeprav odstopa od povprečja.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije