GLASOVI

Ali med seksom stokate, molčite ali govorite?

Zvok je pomemben del spolnosti, ki se ga morda ljudje niti ne zavedajo zmeraj, a igra veliko vlogo, ko gre za užitek, saj običajno deluje zelo spodbudno, sploh pri moških.
Fotografija: Pari, ki so dolgo skupaj, niso več tako glasni kot na začetku. FOTO: Tom Merton, Getty Images
Odpri galerijo
Pari, ki so dolgo skupaj, niso več tako glasni kot na začetku. FOTO: Tom Merton, Getty Images

Znano je, da so ženske tiste, ki so med spolnim odnosom običajno glasnejše, čeprav tudi moški niso tiho, a ženske so bolj nagnjene k stokanju, ječanju in kričanju, medtem ko moški postanejo bolj glasni, preden dosežejo vrhunec.

Po nekaterih raziskavah sodeč ženske stokanje večkrat izkoriščajo za to, da moški hitreje dosežejo vrhunec, a tretjina nežnejšega spola to počne, ker jim je to všeč in se tako izražajo. Raziskave tudi kažejo, da imajo ženske med ovulacijo višji glas kot običajno, in strokovnjaki menijo, da takrat s svojimi visokimi zvoki pravzaprav sporočajo moškim, da lahko zanosijo oziroma so v plodnem obdobju.

Ljudje, ki so med seksom tiho in se zdi, da komaj dihajo, niso nujno zavrti ali sramežljivi, nekateri raje uživajo v tišini, dejstvo pa je, da sčasoma pari, ki so dolgo skupaj, niso več tako glasni med spolnimi odnosi, kot so bili na začetku.

Kdor pa se rad med seksom pogovarja, ker ga to vzburja, prav tako ni osamljen, saj različne študije kažejo, da klepeta več kot tretjina ljudi obeh spolov. Torej, ni pomembno, kako glasni ste, ampak da v tem res uživate. 

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas