RECEPT

Zavitek z repo

Iz sveže repe pripravimo omako in jo ponudimo kot prilogo h glavnim jedem, odlična je v solati, lahko je celo sladica.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Repa je korenasta zelenjava, ki so jo poznali že stari Grki in Rimljani. Bila je zelo pomembna v prehrani ljudi, pravzaprav je bila pred odkritjem krompirja najbolj osnovno živilo. Tudi v kuhinji naših prednikov je igrala pomembno vlogo, o čemer priča veliko jedi, ki so jih pripravljali iz nje. Še danes je pogosto na mizi, vendar uživamo predvsem kisano, kar je škoda, saj je tudi sveža okusna, zdrava in hranljiva.


Jemo lahko tudi mlade liste oziroma cimo, pravo vitaminsko bombo. Svežo repo pripravimo v omaki kot prilogo, iz nje skuhamo kremno juho, odlična je presna, naribana ali narezana na tanke lističe. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije