Za ljubitelje morskega, recept za brodet

Priljubljena jed je najpogosteje iz mešanice rib, školjk, rakov; uporabimo cele ribe, ki jih filiramo, iz glav in kosti pripravimo jušno osnovo.
Fotografija: FOTO: Alenka Kociper
Odpri galerijo
FOTO: Alenka Kociper

Brodet običajno pripravljamo iz rib in morskih sadežev, a prav imeniten je tudi, če ga skuhamo le iz prvih. Ta iz našega recepta je nastal v želji po spremembi, da ne bi velikih belih rib zmeraj le pekli ali cvrli, odličen pa bo tako iz morskih kot sladkovodnih.


Najprej kuhamo omako, katere osnova sta čebula in paradižnik, šele proti koncu dodamo koščke rib, ki smo jih prej popekli. Pazimo, da se ne razkuha. Okus obogatimo s suhim vinom in bogato potresemo s svežim peteršiljem. Brodet ponudimo z belim kruhom ali polento, lahko tudi s katero od vrst kaše, rižem ali krompirjem. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije