ZA HLADNE DNI

Vroči grešni napitek (RECEPT)

Iz temne čokolade in mleka pripravimo imeniten napitek, nalašč za zimske dni; počasi ga srebamo med poležavanjem.
Fotografija: Vroča čokolada FOTO: Pilipphoto/Getty Images
Odpri galerijo
Vroča čokolada FOTO: Pilipphoto/Getty Images

Pozimi se priležejo vroči in topli napitki, alkoholni in brezalkoholni. S čaji se pogrejemo in morda posladkamo ali osvežimo, vroča čokolada pa nas tudi nasiti in si jo lahko privoščimo kot popoldansko malico ali večerjo. Ker je zelo kaloričen napitek, zlasti če ga ponudimo s smetano, ga je res bolje imeti za obrok, da ne bo spomladi slabe volje zaradi odvečnih zimskih kalorij.


Vročo čokolado pripravimo iz jedilne čokolade, uporabimo lahko tudi navadno temno, seveda pa tudi mlečno. Osnova zanjo je lahko tudi kakav. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije