ODPRTA KUHINJA
Top nasveti za najboljšo zeljno solato
Med slovenskimi uporabniki spleta je v zadnjem času aktualen problem zeljne solate. Kako jo zmehčati, se sprašujejo, tu in tam pa kdo pripomni, ali je res nujno, da tako napenja – kar je v zoprnem kontrastu z dobrim občutkom, da je zdrava. Kaj so najboljši odgovori?

Odpri galerijo
FOTO: Getty Images
Ker smo se odločili, da je zeljna solata dobra in za večino v primernih količinah zdrava, torej jo bomo pogosto jedli, smo se tehnično oborožili. V starih časih je človek izkazoval vrlino duha tako, da je najprej glavi zelja izrezal kocen, potem ločil liste, izrezal srednje debelo rebro, ga zvil v nekakšno palačinko in potem vse dopoldne tanko rezljal in upal, da si bo s tem priboril večne zasluge za narod.
Nadaljevanje preberite na Odprti kuhinji.
Nadaljevanje preberite na Odprti kuhinji.
Hvala, ker berete Slovenske novice.
Berite Slovenske novice prvi mesec že za 7,99 € 0,99 €!