RECEPT

Solata z ješprenjem

Iz kaše lahko pripravimo okusne solate; dodajamo svežo zelenjavo, stročnice, semena, tudi slanino ali ocvirke.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Živila, ki jih pozimi pripravljamo kot enolončnice in druge jedi na žlico, na primer ričet, spomladi in poleti pripravimo nekoliko drugače. Ješprenjeva kaša je prav okusna, če jo dodamo spomladanski zelenjavni juhi, lahko pa jo uporabimo kot osnovo za imenitno solato z zelenjavo, ki jo lahko ponudimo hladno ali toplo.


Lahko jo obogatimo s popečeno slanino ali ocvirki, v tem primeru bo solata bolj okusna topla. Uporabimo lahko poljubno zelenjavo, kar imamo pač pri roki, namesto kumaric papriko, namesto fižola čičeriko ali grah. Okusna bo tudi, če jo prelijemo z jogurtovim zeliščnim prelivom. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije