RECEPT

Sladica za prste oblizniti: bučna krema s smetano

Iz muškatnih, hokaido in drugih buč pripravimo imenitne sladice.
Fotografija: FOTO: Tatiana Volgutova/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Tatiana Volgutova/Getty Images

Osnova za bučne sladice je pire, ki ga naredimo na več načinov. Bučo lahko skuhamo, spečemo ali dušimo, dodamo začimbe po želji in zmeljemo v kašasto kremo, ki jo lahko uporabimo tudi kot slano prilogo. Pire, začinjen z zelišči ali pikantnimi začimbami, bo odlično dopolnil mesne ali zelenjavne jedi, lahko ga uporabimo kot hladni namaz za kruh ali vanj pomakamo na palčke narezano sveže korenje ali drugo zelenjavo.


Sladki pire uporabimo za pripravo sladice, pite ali torte, odlična je tudi krema, v katero zamešamo skuto in smetano. Za malce pikanten okus poskrbi sveže naribana korenina ingverja. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije