OKUSI

Silva Potočnik: ješprenj

Raziskovanje prehrambne dediščine.
Fotografija: FOTOgrafije: Špela Ankele
Odpri galerijo
FOTOgrafije: Špela Ankele

Kuham domače stvari,« je povedala Silva Potočnik na delavnici, ki jo je Razvojna agencija Zgornje Gorenjske konec minulega tedna pripravila v sodelovanju z Društvom žensk z dežele Občine Radovljica. »Podobne delavnice pripravljamo tudi na Jesenicah in v Kranjski Gori. Namen priprave teh kuharskih delavnic je raziskovanje prehrambne dediščine in izmenjava znanja med generacijami, a žal je mlada generacija tista, ki kar nekako ne pride na omenjene dogodke. Ravno njim bi radi pokazali, da so takšne jedi, ki so jih kuhali že naši predniki, poceni in enostavne za pripravo. Takšne jedi je enostavno narediti, a žal mlajši generaciji primanjkuje znanja,« je nekaj besed o kuharskih delavnicah, ki se vrstijo na Gorenjskem, nanizal Ambrož Černe iz Razvojne agencije Zgornje Gorenjske. Tokrat je po ješprenju dišalo na ekološki kmetiji Porta, ki stoji sredi Ovsiš pri Podnartu, Silva Potočnik pa je med kuhanjem večkrat poudarila: »Za to, da bo ješprenj dobrega okusa, je pomembno, da so vse sestavine domače.«


Priprava jedi 1
Priprava jedi 1

Priprava jedi 2
Priprava jedi 2

Priprava jedi 3
Priprava jedi 3

Priprava jedi 4
Priprava jedi 4

Priprava jedi 5
Priprava jedi 5

Priprava jedi 6
Priprava jedi 6

Priprava jedi 7
Priprava jedi 7

Priprava jedi 8
Priprava jedi 8

Priprava jedi 9
Priprava jedi 9

Priprava jedi 10
Priprava jedi 10

Recept tedna: ješprenj
Recept tedna: ješprenj

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas