RECEPT

Rumove kocke

S čokolado ne moremo zgrešiti; dodamo jo v rahlo biskvitno testo, z raztopljeno pa oblijemo kolače in torte.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Čokolada je sladki greh, ki se mu redko kdo lahko upre. Uživamo jo v najrazličnejših oblikah, nekateri obožujejo mlečno, drugi čim bolj grenko, s kar se da visokim deležem kakava. Nastopa v številnih receptih za kolače, torte, piškote in najrazličnejše drobno pecivo, odlična je v kremah, smetanasto rahlih ali težkih, kot glazura na torti.


S čokolado izboljšamo in oplemenitimo okus ter ozaljšamo videz, ko jo na primer potresemo po kakšni jedi, mleto ali grobo naribano. V številnih receptih nastopajo prelivi, najlažje jo stopimo v vodni kopeli. To pomeni, da jo damo v posodo, ki jo segrevamo v vodi. Čokolado mešamo, po potrebi ji dodamo malo mleka. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas