RECEPT

Rižota po milansko

Krasita jo rumena barva in posebni okus žafrana, mehkobo ji dajeta maslo in parmezan.
Fotografija: FOTO: Irigri8/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Irigri8/Getty Images

Rižota po milansko je posebna zaradi žafrana, svoje pa k okusu prispevajo tudi vino, maslo in parmezan. Ponudimo jo kot prilogo ali glavno jed s svežo solato, v tem primeru pa ji lahko dodamo sestavine po želji, meso, zelenjavo, gobe ali morske sadeže.


Namesto parmezana lahko v jed zamešamo sladko smetano, zaradi katere bo tekstura prav tako rahla in kremasta. Prava milanska rižota je tista, v kateri bo riž skuhan do mehkega, ne tako kot pri drugih, ko ga pogosto kuhamo al dente. Kljub temu ne bo pacasta, temveč le prijetno mehka.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije