OKUSNO

Recept: zrezki v česnovi omaki

Objavljeno 10. marec 2020 10.15 | Posodobljeno 10. marec 2020 10.15 | Piše: A. K.

Mnogi se bojijo, da bodo goveji zrezki po še tako dolgem dušenju ostali trdi in žilavi; če jih kuhamo v vakuumu, ta strah odpade.

FOTO: Guliver/Getty Images
Goveji zrezki v omaki so priljubljena jed, ki jo navadno pripravimo za nedeljsko kosilo, saj postopek zahteva malce več časa. Govedina namreč potrebuje kakšno uro, da se zmehča. V našem receptu jih ne dušimo na maščobi, ampak kuhamo v posebni vrečki. Meso bo zanesljivo mehko, solimo in popramo pa šele, ko je kuhano. Da bo lepo zapečeno in še bolj sočno, ga pred kuhanjem in po njem popečemo na vročem olju.

Za 4 osebe:

4 goveji zrezki
sol, poper
3 stroki česna
timijan, oljčno olje
maslo
1,5 dcl suhega belega vina

Zrezke na obeh straneh na hitro popečemo v vročem olju. Potem jih damo v vrečke, najbolje vsakega v svojo, v vsako damo še rezino masla. Vodo v loncu segrejemo na 57 stopinj, temperaturo nadzorujemo s termometrom. Iz vreč stisnemo zrak, kolikor se da, robove pripnemo za rob lonca. Kuhamo približno eno uro, ves čas nadzorujemo temperaturo. Ko so zrezki mehki, jih solimo in popramo in še enkrat popečemo v ponvi z obeh strani, potem jih odložimo v ogreto posodo. Tekočino iz vrečk zlijemo v ponev, v kateri smo popekli meso, dodamo strt česen, timijan in vino ter prevremo nekaj minut. Prelijemo po zrezkih in ponudimo.
Deli s prijatelji