Recept: zrezki v čebulni omaki

Imeniten recept, ki se bo posrečil tudi popolnim začetnikom, še posebno če izberemo vratovino.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Za zrezke se zdi, da jih je povsem preprosto pripraviti. To je res, če je meso samo po sebi sočno, pa tudi malo maščobe mora imeti, sicer se lahko zgodi, da bodo pečeni ali dušeni bolj podobni podplatom. Za začetnike je dobra izbira recimo vratovina, ki nam jo že mesar nareže na zrezke. Pri tem skorajda ne moremo zgrešiti, saj jo je tako rekoč nemogoče izsušiti.

Zlasti če jo pripravljamo v čebulni omaki kot v našem receptu. Lahko dodamo več zelenjave, denimo korenje ali grah pa seveda papriko in svež paradižnik, ki ga lahko zamenjamo s konzerviranimi pelati ali omako. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije