Recept za imenitno bučno pito

Bliža se noč čarovnic, a bučno pito, ki je tradicionalna spremljevalka tega praznika, lahko vedno pripravimo, saj je buč v izobilju. Američani jo bodo postregli še ob zahvalnem dnevu, ki ga praznujejo 25. novembra. Buče pri nas sicer pripravljamo predvsem v slanih jedeh, za spremembo pa poskusimo sladko pito. Pripravimo jo podobno kot druge, s sladkorjem pa ni treba pretiravati, saj je sladka že sama buča. Postrežemo toplo ali hladno.
Za 4 osebe:
Testo:
250 g moke
125 g masla
50 g sladkorja
ščepec soli
Nadev:
400 g buče maslenke
1 skodelica mleka
0,5 skodelice sladkorja
2 žlici jedilnega škroba
1 žlička mletega cimeta
1 žlička mletega ingverja
1/4 žličke mletega muškatnega oreška
1/4 žličke kardamoma v prahu
1/4 žličke vanilje v prahu
Iz navedenih sestavin zamesimo testo, ga oblikujemo v kepo in postavimo na hladno. Bučo operemo, odrežemo trde dele in narežemo na režnje. Odstranimo semena in kose položimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Pečemo na 160 stopinj, dokler se ne zmehča. Meso izdolbemo iz lupine in pretlačimo v pire. Dodamo mleko, sladkor, škrob in začimbe ter zmešamo v mešalniku. Testo razvaljamo ter ga položimo v pekač za torte, ki smo ga namastili ali obložili s peki papirjem. Ob robovih testo zavihamo navzgor.
Po testu enakomerno razdelimo nadev.
Pečemo pri 180 stopinjah slabo uro. Preden jo narežemo, naj stoji 15 minut.
Hvala, ker berete Slovenske novice.
Berite Slovenske novice prvi mesec že za 7,99 € 0,99 €!