OKUSNO

Recept: turška pica

Lahmacun je obložen s pikantnim nadevom iz mletega jagnječjega mesa.
Fotografija: FOTO: Izzetugutmen/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Izzetugutmen/Getty Images

Osnova lahmacuna, ki spominja na pico, je zelo preprosta. Testo pripravimo po osnovnem receptu za kvašeno testo iz moke, vode, kvasa, soli in olja. Za nadev zmešamo mlado mleto jagnjetino in začimbe, da bo sočno, dodamo paradižnikovo omako, lahko tudi svež, na koščke narezan paradižnik.

Sestavine sesekljamo ali grobo zmeljemo v blenderju. Lahmacun je izvorno pikantna jed, s čilijem, ki pa ga lahko tudi izpustimo. Uporabimo lahko tudi druge vrste mesa, a bo samo mlado meso pečeno tako hitro, meso starejših živali, ki potrebuje daljšo toplotno obdelavo, prej nekoliko podušimo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije