RECEPT

Recept: testenine s skuto

Sveža in lahka jed, kot naročena za pripravo hitrega kosila ali večerje v pomladnih in poletnih dneh.
Fotografija: FOTO: Jackmalipan/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Jackmalipan/Getty Images

Iz pomladne zelenjave pripravimo izjemno okusne omake in polivke za testenine, ki odlično nadomestijo ali celo prekašajo klasično omako iz mletega mesa in paradižnika.

Mlada zelenjava ne potrebuje veliko začimb, v ponvi ji lahko družbo delajo tudi druge sestavine, na primer sveže gobe. Če želimo poseben okus, jedi dodamo navadno skuto ali, še bolje, rikoto, ki je ni treba kuhati ali dušiti, temveč jo na koncu le rahlo vmešamo, da se pogreje. V tednih, ki prihajajo, bomo rikoto združili z mlado špinačo, rukolo in šparglji, katerih visoka sezona je tik pred vrati. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije